Лъвовете изпаднаха от топ 50 на ранглистата на ФИФА


Н. Гавазов

Лъвовете изпаднаха от топ 50 на ранглистата на ФИФА

Днес бе публикуван рейтинга на ФИФА, според който, националният отбор по футбол на България падна с три позиции в месечната ранглиста на Световната футболна централа за август 2011-а година и вече е извън топ 50 на класирането. От съперниците на „трикольорите" в квалификациите за Евро 2012 най-напред остава Англия, като „Трите лъва" се изкачиха с две позиции и вече за четвърти с 1177 точки.

Класацията оглави Холандия с 1596 точки, измествайки от първото място Испания. На трета позиция е Германия, а шампионът на Южна Америка Уругвай запази петото си място. Италия се изкачи с едно място и вече е седма, а петкратният световен шампион Бразилия шести, след като предишния месец бе четвърти.

От останалите ни съперници в квалификациите за Евро 2012 Черна гора е на 19-о място с 875 точки, Швейцария запази 30-а позиция със 757 точки, а аутсайдерът Уелс се смъкна с пет позиции - до 115-а с 251 точки.

Най-голям прогрес от отборите в топ 50 бележат Алжир, Нигерия и Русия, а най-голям спад - Чехия, Венецуела и Република Корея.

От класацията на ФИФА става ясно, че се запази негативната тенденция „лъвовете" постоянно да бележат спад в класирането си и имайки предвид предстоящите срещи на отбора и срещу какви съперници ще играе, в скоро време положението няма да се промени. По такъв начин, пред България вече трайно се настаниха отборите на Алжир, Босна и Херцеговина, Гана, Египет, Буркина Фасо, Венецуела, Ямайка и други. Плътно зад нас са пък Камерун и Иран, а Албания е само на 42 точки разлика.

 

  Сподели
90