Мондиал 2022. Нидерландия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Нидерландия

НИДЕРЛАНДИЯ (№8 в класацията на ФИФА)

(Оранжевите)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Нидерландия се класира за Световното първенство през 2022 г., като спечели група G от зона "Европа". "Оранжевите" събраха 23 точки в група с Турция, Норвегия, Черна гора, Латвия и Гибралтар.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Нидерландия не проведе мачове за подготовка за Световното първенство.

Треньор: Луис ван Гаал

Няма нужда от представяне на една от най-емблематичните фигури в световния футбол. Тренирал е Аякс, Барселона, АЗ Алкмаар, Байерн, Манчестър Юнайтед, спечелвайки огромен брой трофеи. През август 2021 г. той оглави националния отбор на Нидерландия за трети път, като подписа договор до края на 2022 г.

Главни звезди: Върджил ван Дайк (Ливърпул), Мемфис Депай (Барселона)

Ван Дайк е един от най-добрите защитници в света, въпреки че има известен спад в играта му. Депай, въпреки че не е основният футболист на Барселона, играе много успешно за националния отбор, където успя да запише 80 мача и да вкара 42 гола.

Капитан: Върджил ван Дайк

Дебютира за националния отбор на Нидерландия през октомври 2015 г., като оттогава изигра 49 мача и отбеляза 6 гола. Не само една от главните звезди на националния си отбор (ако не и основната), но и получи капитанската лента през март 2018 г.

Млада надежда: Стивен Бергвайн

Бергвайн е на 25 години и е трудно да го наречем "млада надежда". Това обаче е играчът, който след напускането на Тотнъм отново процъфтява и показва високо представяне за Аякс, което дава надежда, че ще успее да покаже най-добрата си версия за "оранжевите". Крилото бързо се адаптира към играта на Аякс и "възпламени" Ередивизе. За това ще е любопитно да видим, дали ще блесне и на финалите на Мондиал 2022.

След като не успя да се класира за Световното първенство през 2018 г., нидерландският национален отбор показа добри резултати през следващия четиригодишен цикъл, а завръщането на Луис ван Гаал като старши треньор е само от полза за тима.

Гръбнакът на отбора е доста силен, с Върджил ван Дайк, Матийс де Лигт и Стефан де Врей, които играят надеждно в центъра на защитата, Франки де Йонг определя темпото в халфовата  линия, а нападателят Мемфис Депай (с 21 гола в последните 21 мачове) като цяло е един от най-силните играчи на "оранжевите".

Основният проблем на тима е липсата на хладнокръвие в атака, което може да се окаже проблем срещу по-класните съперници.

Очаква се националният отбор на Нидерландия да влезе в плейофите от първо място без много проблеми. В този случай "оранжевите" ще играят с втория отбор в група B, който вероятно ще бъде САЩ или Уелс.

Съставът на националния отбор на Нидерландия на Мондиал 2022:

Очакван състав: Яспер Силесен - Дензъл Дъмфрис, Върджил ван Дайк, Матейс де Лигт, Дейли Блинд - Дейви Клаасен, Френки де Йонг, Маартен де Руун - Стивен Бергвайн, Мемфис Депай, Стивън Бърджис.

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място

Програма на мачовете от група А:           

Кръг 1

20 ноември

18:00 КатарЕквадор

21 ноември

18:00 Сенегал - Нидерландия

Кръг 2

25 ноември

15:00 Катар - Сенегал

18:00 Нидерландия - Еквадор

Кръг 3

29 ноември

17:00 Еквадор - Сенегал

17:00 Нидерландия – Катар

  Сподели
801