Мондиал 2022. Германия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Германия

ГЕРМАНИЯ (№11 в класацията на ФИФА)

(Маншафт, Бундестим)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Германия попадна в група със Северна Македония, Румъния, Армения, Исландия и Лихтенщайн в квалификационния кръг. Според резултатите тимът на Ханси-Дитер Флик събра 27 точки, като загуби само един мач - от Северна Македония у дома с 2:1. По-късно съседите се пребориха и изхвърлиха Италия от турнира, така че този резултат може да не е случаен.

Германският тим показа забележително представяне, отбелязвайки 36 гола в десет мача. В същото време отборът допусна само четири пъти. Отличен квалификационен цикъл от германците, в който Ханси-Дитер Флик успя частично да преустрои отбора.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

За последно германският национален отбор игра мачове през септември като част от Лигата на нациите. Тогава отборът на Ханси-Дитер Флик отстъпи с малко на Унгария и след това завърши наравно 3:3 с Англия. Представянето в Лигата на нациите бе доста неуспешно за германците - трето място със седем точки, но те не изпаднаха, а това е добре, защото Бундеслигата все още третира този турнир като приятелски.

Преди началото на финалната част на турнира германците ще играят още един мач срещу Оман на 16 ноември. Тогава треньорът ще оцени окончателната готовност на отбора за турнира.

Треньор: Ханси-Дитер Флик  (Германия)

Ханси-Дитер Флик се появи доста неочаквано на треньорския Олимп, след като постигна големи успехи с Байерн. След това германският треньор получи позиция в националния отбор на страната си. Флик успя да изиграе петнадесет мача начело на германския национален отбор. Отборът спечели девет мача с пет равенства и една загуба.

Заслужава да се отбележи, че почти всички неуспешни резултати дойдоха в Лигата на нациите, където Ханси-Дитер Флик направи някои експерименти със състава, даде възможност на млади играчи и т.н.

Главна звезда: Томас Мюлер (Байерн Мюнхен)

Томас Мюлер е много важен играч за Байерн от много години. Да, той имаше известен труден момент в националния отбор при Йоахим Льов, но този треньор вече не е начело на германския национален отбор. Томас Мюлер ще бъде безспорен лидер на терена в мачовете от Световното първенство и също така ще възлага големи надежди по отношение на отбелязаните голове.

От началото на октомври Томас Мюлер е извън игрови тонус заради постоянни контузии. Той пропусна доста мачове, но няма съмнение, че ще бъде готов за важните срещи. Този сезон Мюлер вкара три гола и направи шест асистенции в петнадесет мача (само 969 минути).

Капитан: Мануел Нойер (Байерн Мюнхен)

Подобна ситуация можеше да се случи и с Нойер, но той вече излекува всичките си контузии, така че треньорският щаб може да разчита изцяло на него. Най-вероятно това е последният голям турнир за 36-годишния вратар, така че той има голямо желание да го проведе успешно. Този сезон той има шестнадесет мача, в които е допуснал четиринадесет гола.

Мануел Нойер има безспорен авторитет в отбора. Той вече има 113 мача като част от националния отбор. Има манталитет на победител, защото това са неговите постоянни реалности в състава на Байерн, който между другото, което не е изненадващо, е базовият клуб за националния отбор.

Млада надежда: Джамал Мусиала (Байерн Мюнхен)

Не можем да пропуснем още един играч на Байерн, Джамал Мусиала, който бързо проби в състава на Байерн и вече е изключително важен играч на отбора. Авторитетният статистически портал Transfermarkt оценява играча на шокиращите 100 милиона евро. И това изобщо не е изненадващо. Просто вижте статистиката му. В 22 мача този сезон на клубно ниво той отбеляза дванадесет гола и направи десет асистенции.

Най-удобната позиция за него е зад нападателя. Може би той ще го заеме този пост, а Томас Мюлер ще играе в центъра на атаката. Все пак трябва да се разбере, че Мусиала може да играе и по-дълбоко в халфовата линия, както и като атакуващо крило. Затова треньорският щаб има много различни варианти – как точно да използва талантливия играч в този турнир.

Съставът на националния отбор на Германия за Световното първенство през 2022 г. (4-2-3-1): Мануел Нойер (Байерн) — Лукас Клостерман (РБ Лайпциг), Нико Шлотербак (Борусия Д), Антонио Рюдигер (Реал), Давид Раум (РБ Лайпциг) — Джошуа Кимих (Байерн), Илкай Гюндоган (Манчестър Сити) — Серж Гнабри (Байерн) ), Джамал Мусиала (Байерн), Лерой Сане (Байерн) — Томас Мюлер (Байерн).

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.

 

Програма на мачовете от група Е:           

Кръг 1

23 ноември

15:00 Германия - Япония

18:00 Испания - Коста Рика

Кръг 2

27 ноември

12:00 Япония — Коста Рика

21:00 Испания — Германия

Кръг 3

1 декември

21:00 Япония - Испания

21:00 Коста Рика - Германия

  Сподели
778