Мондиал 2022. Бразилия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Бразилия

От 20 ноември до 18 декември 2022 г. в Катар ще се проведе финалният етап от двадесет и второто Световно първенство по футбол. Това Световно първенство ще бъде първото в историята не само за самия Катар, но и за Близкия изток.

Поради силните летни горещини в страната домакин, турнирът ще се състои от края на ноември до средата на декември, което го прави и първият Мондиал, който се провежда във време, различно от лятото. И последно, турнирът е предвиден да се проведе в по-кратък срок – за 29 дни.

FUTBOL TV, по стара традиция, представя отборите, които ще участват на Световното първенство.

Група G

 

БРАЗИЛИЯ  (№1 в класацията на ФИФА)

(Селесао, Канариня)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Бразилия спечели групата в зона "Южна Америка", на 6 точки пред втория и на 17 пункта пред третия! "Селесао" постигнаха 14 победи и 3 равенства в 17 мача, вкараха 40 гола (най-много) и допуснаха 5 попадения (най-малко). Има ли нужда от коментар?

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Бразилците се събраха на Гранха Комари в Тересополис, на около 100 км от Рио Де Жанейро и там проведоха четиридневен подготвителен лагер. "Селесао" няма да провежда мачове преди Световното.

Треньор: Тите (Бразилия)

Тите оглави националния отбор на Бразилия през юни 2016 година, заменяйки Дунга, който се провали на Копа Америка. Във визитната картичка на специалиста има много клубни трофеи, сред които Купата на Бразилия, Копа Судамерикана, две титли на Бразилия, Копа Либертадорес, Световното клубно първенство, а също и Копа Америка на национално ниво.

Прагматик, който нагажда играта според съперника, понякога критикуван за мудния стил на игра на футболистите под негово ръководство, но пък някои анализатори виждат в това рационализъм.

Контрактът на Тите изтича след края на Мондиал 2022 и той обяви, че няма да поднови съглашението.

Главна звезда: Неймар (ПСЖ)

Истински феномен, който може да играе като централен нападател, втори нападател, крило или като атакуващ полузащитник. Често е сравняван с Пеле, а преди години специалистите предвиждаха, че именно той ще е номер едно след ерата Меси/Роналдо. Уви, това не се случи по ред причини, включително редица контузии и прекален егоизъм. Факт е обаче, че Неймар има 75 гола в 121 мача за Бразилия и "селесао" ще разчита на него.

Капитан: Тиаго Силва (Челси)

38-годишният централен защитник е смятан за един от най-добрите бранители в историята на футбола и често е сравняван с легендата Франко Барези. Силва е признат за един от най-бързите защитници в европейския футбол, с добра игра във въздуха. Спокоен е в контрола на топката, техничен и способен да създава голови положения. Да, вече е в зенита си, но си остава безспорен авторитет в съблекалнята.

Млада надежда: Винисиус Жуниор (Реал Мадрид)

Има няколко млади футболисти в националния отбор на Бразилия, които има какво да доказват. А може би очакванията към тях са прекомерно високи?

Тук могат да бъдат споменат Габриел Мартинели, който прави име в Арсенал, а също и Родриго, който блести в Реал Мадрид.

Спряхме се на Винисиус, защото има най-много мачове за "селесао" от младите надежди, а и победният му гол във финала на Шампионска лига е много пресен спомен.

Съставът на националния отбор на Бразилия за Световното първенство през 2022 г. (4-2-3-1): Алисон (Ливърпул) - Дани Алвеш (Унам), Маркиньос (ПСЖ), Силва (Челси), Алекс Телес (Севиля) - Фабиньо (Ливърпул), Бруно Гимараеш (Нюкасъл) - Антони (Ман Юнайтед, Лукас Пакета (Уест Хем), Габриел Жезуш (Арсенал) - Неймар (ПСЖ).

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.

Програма на мачовете от група G:          

Кръг 1

24 ноември

12:00 Швейцария - Камерун

21:00 Бразилия - Сърбия

Кръг 2

28 ноември

12:00 Камерун - Сърбия

18:00 Бразилия - Швейцария

Kръг 3

2 декември

21:00 Сърбия - Швейцария

21:00 Камерун - Бразилия

  Сподели
799