Мондиал 2022. Уелс


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Уелс

УЕЛС (№19 в класацията на ФИФА)

"Драконите"

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

В квалификационния кръг на Световното първенство през 2022 г. Уелс завърши на второ място в група Е, на пет точки зад Белгия и една точка пред Чехия. Така хората на Робърт Пейдж стигнаха до плейофния квалификационен кръг, където на полуфиналите победиха Австрия с минимално предимство в резултата (2:1), а след това спечелиха билет за Световното първенство в Катар благодарение на минимална победа над националния отбор на Украйна, след автогол на Андрий Ярмоленко на стадиона в Кардиф Сити.

Приятелски мачове на Уелс преди СП-2022.

Националният отбор на Уелс, подобно на Англия и САЩ, няма уговорени приятелски срещи преди началото на световното първенство. "Драконите" изиграха последните си мачове в елитната дивизия на Лигата на нациите, завършвайки четвърти в група с Нидерландия, Белгия и Полша, като по този начин изпаднаха в Дивизия В.

Треньор: Роб Пейдж (Уелс)

След като работи като асистент в Нотингам Форест, както и като мениджър в скромните английски клубове Порт Вейл, Нортхемптън Таун и начело на младежкия отбор на Уелс, през август 2019 г. Роб Пейдж прие предложение да стане помощник на Райън Гигс в треньорския щаб от първия отбор на страната си.

Въпреки това, още през ноември 2020 г., Пейдж ръководи отбора поради проблеми на Гигс със закона, извеждайки националния отбор на Уелс до елитната дивизия на Лигата на нациите и достигайки до 1/8 на ЕВРО 2020, където загуби от националния отбор на Дания.

Благодарение на такива успехи Роб Пейдж стана старши- треньор на националния отбор на Уелс, за което се отплати, като класира тима за финалите на  Световната купа за първи път от 1958 г.

Главна звезда: Гарет Бейл (ФК Лос Анджелис)

Ясно е, че Гарет Бейл отдавна е далеч от най-доброто си игрово състояние и е близо до края на кариерата си. Но дори и това е достатъчно, за да бъде, както преди, главната звезда на националния отбор на Уелс. През лятото на 2022 г. Бейл напусна Реал Мадрид и замина за САЩ, като подписа договор с ФК Лос Анджелис, за който изигра 13 мача и отбеляза 2 гола.

Капитан: Гарет Бейл (ФК Лос Анджелис)

Възрастният централен полузащитник Джо Алън ще пропусне Световното първенство поради контузия, оставяйки Гарет Бейл като капитан на Уелс. 33-годишното крило има общо 108 международни мача, в които е отбелязал 39 гола и е направил 22 асистенции.

Млада надежда: Бренън Джонсън (Нотингам Форест)

Честно казано, гледайки сегашната селекция от играчи, отговорът на въпроса за младата надежда на националния отбор на Уелс е съвсем ясен.

21-годишният атакуващ халф Бренън Джонсън помогна на Нотингам да влезе в английската Висша лига през миналия сезон.

През тази кампания във Висшата лига Бренън Джонсън изигра 13 мача, в които успя да вкара два гола. Досега неговият отбор, който подписа с цели 22 нови играчи през летния трансферен прозорец е на дъното на таблицата на Висшата лига и е основният претендент за изпадане.

Съставът на националния отбор на Уелс на Мондиал 2022 (4-4-2):

Дани Уорд (Лестър Сити) - Неко Уилямс (Нотингам Форест), Итън Ампаду (Специя), Джо Роудън (Рен), Бен Дейвис (Тотнъм) - Даниел Джеймс (Фулъм), Аарън Рамзи (Ница), Дилън Левит (Дънди Юнайтед) , Хари Уилсън (Фулъм) — Бренън Джонсън (Нотингам Форест), Гарет Бейл (ФК Лос Анджелис).

Прогноза на FUTBOL TV: 3-то място.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ГРУПА В:

Кръг 1

21 ноември

15:00 Англия - Иран

21:00 САЩ - Уелс

Кръг 2

25 ноември

12:00 Уелс - Иран

21:00 Англия - САЩ

Кръг 3

29 ноември

21:00 Иран - САЩ

21:00 Уелс - Англия

  Сподели
726