Мондиал 2022. Испания


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Испания

От 20 ноември до 18 декември 2022 г. в Катар ще се проведе финалният етап от двадесет и второто Световно първенство по футбол. Това Световно първенство ще бъде първото в историята не само за самия Катар, но и за Близкия изток.

Поради силните летни горещини в страната домакин, турнирът ще се състои от края на ноември до средата на декември, което го прави и първият Мондиал, който се провежда във време, различно от лятото. И последно, турнирът е предвиден да се проведе в по-кратък срок – за 29 дни.


FUTBOL TV, по стара традиция, представя отборите, които ще участват на Световното първенство.

 


Група Е

 


ИСПАНИЯ (№7 в класацията на ФИФА)


(Ла Фурия)

 

 

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.


Националният отбор на Испания игра в група с националните отбори на Швеция, Гърция, Грузия и Косово като част от квалификационния цикъл за финалната част на турнира. Трябва да се отбележи, че испанците събраха деветнадесет точки в осем мача. Отборът на Луис Енрике загуби от Швеция като гост и подели точките в мача с Гърция у дома — 1:1. Не може да се каже, че отборът се класира без затруднения за следващия етап, тъй като в даден момент шведите и гърците се конкурираха добре.

Въпреки това, ако погледнем таблицата в завършения и вид, всичко е съвсем логично. Испанците вкараха повече от всички точки, отбелязаха най-много голове (15) и допуснаха най-малко (5).

 

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Отборът на Луис Енрике се събра за последно през септември тази година. Тогава на испанците се очакваха два мача от Лигата на нациите - срещу Швейцария и срещу Португалия. Националният отбор на Испания загуби от първите с резултат 2:1, докато португалците бяха победени минимално.

Отборът ще има време да изиграе и един приятелски мач като подготовка за финалната част на турнира — срещу Йордания. Хората на Луис Енрике ще срещнат съперника на 17 ноември.


Треньор: Луис Енрике (Испания)

Луис Енрике е треньор на националния отбор на Испания от лятото на 2018 г. Той имаше прекъсване в кариерата си поради смъртта на деветгодишната му дъщеря, но се върна на поста си. 52-годишният специалист перфектно е вградил визията си за футбола във възможностите на играчите, с които разполага, така че е много приятно да се гледа играта на испанците.

Воденият от Луис Енрике треньорски щаб изведе националния отбор на Испания до полуфиналите на Европейското първенство през 2021 г. По пътя към решаващия мач испанците бяха спрени от италианците при изпълнение на дузпи.

Също така испанският национален отбор показа добър резултат в Лигата на нациите, достигайки до финала, където загуби от Франция. И така, испанците имат много опит в игра в решаващите етапи.

 


Главна звезда: Педри (Барселона)


Педри се появи на футболния небосклон в момент, когато Барселона преживяваше много лоши времена. След напускането на Меси "блаугранас" наистина имаха нужда от играч, който да води играта на тима в центъра на терена.

Каталунският отбор реши да рискува и не сгреши. Педри вече е считан за един от най-добрите играчи на своя пост, така че появата му като лидер на испанците се случи много бързо.

Талантливият футболист нямаше много време да свикне с новата роля, но напълно оправда възложените му надежди. На тазгодишното Световно първенство много в играта на испанския национален отбор ще зависи от Педри.

 

Капитан: Серхио Бускетс (Барселона)

Серхио Бускетс вече е играл в много важни турнири през кариерата си, но този, като част от националния отбор, вероятно ще бъде последен. Има забележима липса на скорост и острота, но той си остава един от най-интелигентните полузащитници на нашето време.

Не трябва да забравяме и лидерските качества на Бускетс. В този състав на испанския национален отбор има доста млади играчи, които се нуждаят от истински лидер. Няма съмнение, че Бускетс ще се справи с тази задача. Освен това най-вероятно ще има много играчи на Барселона в състава, така че ще му бъде още по-лесно да го направи.

 

Млада надежда: Гави (Барселона)


В тази точка отново ще говорим за играч на Барселона. Но след като всички свикнаха с Педри, в Барселона изгря следващият талант - Гави. Тази двойка донякъде наподобява "превъплъщението" на Шави и Иниеста. Да очакваме ли да имат същото влияние върху играта сега – не, но още на следващия голям турнир могат да оформят гръбнака на центъра на терена.

Гави има всички шансове да даде голям принос на своя турнир. Той има редовна игрова практика в Барселона, където се вписва перфектно във визията на Шави за играта. Освен това не бива да се забравя, че Гави стана най-младият испанец, попадал някога в заявката на националния отбор за Световното първенство - той е само на 18 години.

 

Съставът на националния отбор на Испания за Световното първенство през 2022 г. (4-3-3): Унай Симон (Атлетик) — Сезар Аспиликуета (Челси), Ерик Гарсия (Барселона), Пау Торес (Виляреал), Жорди Алба (Барселона) — Гави (Барселона), Серхио Бускетс (Барселона), Педри (Барселона) — Феран Торес (Барселона) ) ), Алваро Мората (Атлетико), Пабло Сарабия (ПСЖ).


Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.


Програма на мачовете от група Е:

 


Кръг 1

23 ноември

15:00 Германия - Япония
18:00 Испания - Коста Рика

Кръг 2

27 ноември

12:00 Япония — Коста Рика
21:00 Испания — Германия

Кръг 3

1 декември

21:00 Япония - Испания
21:00 Коста Рика - Германия

  Сподели
726