Мондиал 2022. Камерун


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Камерун

КАМЕРУН (№9 в класацията на ФИФА)

(Неукротимите лъвове)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Камерун започна кампанията си от втория квалификационен кръг на зона "Африка". И, ако Мозамбик и Малави са преодолими отбори, то това не важи за състава на Кот д'Ивоар, който бе освен съперник на "неукротимите лъвове" в квартета. Единствената загуба на камерунците дойде именно от този противник, който на старта на кампанията се препъна срещу Мозамбик и така не можа да компенсира загубените точки. В крайна сметка Камерун завърши първи и продължи в третия кръг, където се справи с поредния тежък конкурент Алжир.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Камерун проведе една приятелска среща - с Ямайка на 9 ноември (1:1). На 18 ноември е предвидена контрола с Панама.

Треньор: Ригобер Сонг Баханаг (Камерун)

46-годишният специалист никога не е водил клубен отбор. През 2016 година той застава начело на националния отбор на Камерун А, който се състои само от футболисти, играещи в страната. Получава инсулт през същата година, а след възстановяването си, се завръща към работа през 2017 г. През 2018 година временно поема представителния тим на родината си, а след това младежите. На 28 февруари 2022 година Сонг заменя Тони Консейсао начело на националния отбор на Камерун.

Главна звезда: Ерик Максим Чупо-Мотинг (Байерн Мюнхен)

Трудно можем да определим звездата на камерунците, защото по-голяма част от футболистите се състезават за отбори, които не са толкова амбициозни. А и повечето играчи нямат богат опит с националния отбор. та да посочим Чупо-Мотинг е това, че той защитава цветовете на колос като Байерн Мюнхен. През този сезон той вкара решителни голове срещу Интер и Барселона в Шампионска лига, а през март порази вратата на Алжир и помогна на своите да стигнат до Катар 2022.

Капитан: Винсент Абубакар (Ал Наср)

Бившият играч на Порто има 33 гола и 90 мача за Камерун. Безспорен авторитет в съблекалнята, а и "Златната обувка" на Купата на Африка 2021 дава допълнителна тежест на думата му.

Млада надежда: -

За съжаление, има само двама футболисти, които са под 23-годишна възраст, а и те не впечатляват. Може би трябва да обърнем внимание на Суаибу Мару, който се състезава за местния Котон Спорт, но това е относително - 21-годишният футболист тепърва трябва да се доказва.

Съставът на националния отбор на Камерун за Световното първенство през 2022 г. (4-3-3): Андре Онана (Интер) - Колинс Фай (Ал Тай), Жан Шарл Кастелето (Нант), Енцо Ебосе (Удинезе), Ноухо Толо (Сиатъл) - Мартин Хонгла (Верона), Самуел Гуе (Мехелен), Гаел Ондуа (Хановер 96), Токо Екамби (Лион) - Чупо-Мотинг (Байерн Мюнхен), Винсент Абубакар (Ал Насър).

Прогноза на FUTBOL TV: 4-во място.

Програма на мачовете от група G:          

Кръг 1

24 ноември

12:00 Швейцария - Камерун

21:00 Бразилия - Сърбия

Кръг 2

28 ноември

12:00 Камерун - Сърбия

18:00 Бразилия - Швейцария

Kръг 3

2 декември

21:00 Сърбия - Швейцария

21:00 Камерун - Бразилия

  Сподели
580