Дитмар Хаман: Роналдо мисли само за себе си


Н. Гавазов

Дитмар Хаман: Роналдо мисли само за себе си

Бившият полузащитник на Ливърпул и Байерн Дитмар Хаман разкритикува португалския нападател Кристиано Роналдо за поведението му в осминафиналния мач на Евро 2024 с националния отбор на Словения.

"39-годишeн футболист играе 120 минути и невкарва дузпа. Трябва да кажа, че повярвах на цялата тази глупост, че Роналдо вече е отборен играч, защото сега се нуждае от отбора повече от всякога. Вярвах, но мисля, че днес той показа истинското си лице. Пропуска дузпа, започва да плаче на терена, плаче на почивката на продълженията. И си мисля: "Всичко се върти около теб“. Има 26 футболисти в един отбор, 20 треньори, 30-40 хиляди фенове по трибуните - не всичко се върти около теб.

Опитвам се да бъда обективен, но започнах да подкрепям Словения, защото смятах, че реакцията е срамна. Никога не съм виждал нещо подобно, защото веднага щом започнеш да показваш емоции, веднага щом станеш емоционален, това е краят. За негова чест Роналдо изпълни първата дузпа от серията и я изпълни добре. Но, както казах, повярвах на всички тези глупости за това, че Роналдо ще стане отборен играч, което е абсолютна глупост. Той мисли само за себе си“, заяви Хаман.

Припомняме, че мачът между Словения и Португалия се проведе предишния ден, на 1 юли.

Основното време на срещата завърши без отбелязани голове (0:0). В 105-ата минута нападателят на Португалия Кристиано Роналдо не успя да реализира дузпа, която бе спасена от словенския вратар Ян Облак. След като не успяха да отбележат голове в продълженията, отборите преминаха през изпълнение на дузпи, където решаващият удар бе на португалския нападател Бернардо Силва. Така националният отбор на Португалия стигна до четвъртфиналите на Евро 2024 , където ще играе срещу Франция.

  Сподели
159