Турция с емоционална победа над Австрия


И. Ангелов

Турция с емоционална победа над Австрия

Под проливен дъжд в Лайпциг се изигра и последната осминафинална среща от Евро 2024 между Австрия и Турция. Южната ни съседка изненада с ударно начало и попадение след 57 секунди игра, след което до почивката момчетата на Рангник не успяха да създадат достатъчно, и впоследствие пострадаха отново преди да се върнат до 2:1.

Преди изтичането на една минута игра днес при един корнер, топката направи карамбол между няколко човека, попадна в ръката на вратаря Пентз, но вместо той да опита да я улови, я избута с една ръка в Демирал, който мощно завърши от близо за 1:0.

Баумгартнер отговори с голямо положение почти веднага, и по-късно в полувремето имаше своите шансове да върне Австрия до равен, но до почивката това не се случи.

Втората част започна по подобен начин на първото полувреме, но тук корнерът на Турция дойде в 60-ата минута, и центрирането на Гюлер намери директно главата на Демирал, който надскочи двама бранители за 2:0. 

Ралф Рангник реагира с промени в отбора си и включване на Михаил Грегорич в игра. Веднага това се доказа като добро решение след корнера на Забицер в 65-ата минута, който бе отклонен към втора греда и Грегорич завърши от близо за 2:1.

До края Австрия наложи натиск и можеше на няколко пъти да изравни, но вратарят Гюнок се прояви и може би дори със спасяването на турнира в 94-ата минута с уникална изява за да запази победата.

  Сподели
281