Ман Юнайтед продължи с Тен Хаг


Н. Гавазов

Ман Юнайтед продължи с Тен Хаг

Манчестър Юнайтед обяви удължаване с 12 месеца на договора със своя мениджър Ерик Тен Хаг до юни 2026 г.

Тен Хаг пое Юнайтед през лятото на 2022 г., като подписа тригодишен договор. За два сезона на "Олд Трафорд" Ерик донесе на "червените дяволи" Купата на Англия и Купата на Лигата.

След края на миналия сезон Юнайтед дълго време се колебаеше за смяната на мениджъра, но в крайна сметка реши да не уволнява Тен Хаг, в резултат на което логично възникна въпросът за нов договор.

В тази ситуация шефовете на Юнайтед избраха предпазлив вариант, ограничавайки се до удължаване на съществуващия договор на 54-годишния холандец за една година.

"Много съм доволен, че постигнах споразумение с клуба да продължим да работим заедно, като погледнем назад към тези две години, можем с гордост да си спомним два трофея и много примери за развитие в сравнение с това, което имахме, когато пристигнах.

Въпреки това трябва да ни е ясно, че предстои още много упорита работа, за да постигнем нивата, очаквани от Манчестър Юнайтед, който се състезава за трофеи в Англия и Европа.

По време на моите дискусии с клуба стигнахме до пълно единство в нашата визия за това как да постигнем тези цели и всички сме решени да направим това пътуване заедно“, каза Тен Хаг.

Да добавим, че в дебютния си сезон в Юнайтед Тен Хаг зае трето място във Висшата лига. Миналата кампания Червените дяволи завършиха осми и също се провалиха в Шампионска лига.

  Сподели
85