Ашуърт иска да се избави от седем футболисти


Н. Гавазов

Ашуърт иска да се избави от седем футболисти

Новият спортен директор на Манчестър Юнайтед Дан Ашуърт посочи седем играчи, от които иска първо да се отърве.

В понеделник Юнайтед потвърди трансфера на Ашуърт от Нюкасъл, като двата клуба най-накрая успяха да договорят компенсация за Дан след месеци на преговори.

Сега Ашуърт е този, който ще наблюдава трансферната политика на Юнайтед, но той ще трябва да работи не само върху придобивания на играчи, но и върху предстоящите раздели с футболисти.

Според Daily Mirror Юнайтед е отворен за оферти за всичките си играчи, с изключение на Андре Онана, Диого Далот, Лисандро Мартинес, Коби Майно, Алехандро Гарначо, Расмус Хьойлунд и Амад Диало. "Червените дяволи" дори са готови да продадат капитана си Бруно Фернандеш, ако бъдат предложени добри пари за него.

Но преди всичко Ашуърт иска да се отърве от защитниците Хари Магуайър, Виктор Линдельоф, халфовете Каземиро, Кристиан Ериксен, крилата Антони, Джейдън Санчо и нападателя Мейсън Грийнууд.

При идеален сценарий Юнайтед очаква да получи около 200 милиона паунда за седмината, което би било над първоначалния трансферен бюджет на клуба от 50 милиона паунда за лятото.

В случая с някои от тези играчи, Юнайтед ще трябва да повиши значително цената спрямо сумите, за които са закупени. Например "дяволите" похарчиха £86 милиона за Антъни и £73 милиона за Санчо и сега просто не е възможно да се върнат всички инвестиции в тези играчи.

  Сподели
444