Ключовo дуо на Барса може да напусне, за да финансира трансфер на звезда


Н. Гавазов

Ключовo дуо на Барса може да напусне, за да финансира трансфер на звезда

Барселона е била готова да продаде Роналд Араухо и Рафиня това лято, за да привлече нападателя на Атлетик Билбао Нико Уилямс на "Камп Ноу".

В момента Уилямс играе за Испания на Евро 2024, като 21-годишният футболист отбеляза веднъж и направи една асистенция в три изяви това лято за отбор, който в момента е на четвъртфиналите.

Нападателят наскоро каза, че твърдо решение за бъдещето му няма да бъде взето преди Европейското първенство, но се очаква да напусне Атлетик преди края на текущия пазар.

Смята се , че Арсенал и Ливърпул водят интереса от страна на  Висшата лига, но се смята, че Барселона е начело на опашката, като Уилямс също се казва, че предпочита преминаването към каталунския гигант.

Уилямс вкара осем гола и записа 19 асистенции в 37 мача за Атлетик миналия сезон, докато той има 20 гола и 26 асистенции в 122 мача за баския отбор във всички турнири.

Според Sport , Барселона отчаяно иска да си осигури подписа на Уилямс това лято, но ще трябва да има поне една голяма продажба на първия отбор, за да е възможно това.

Докладът твърди, че Араухо или Рафиня може да получат разрешение да напуснат, но не е изключено и двамата играчи да бъдат в движение по време на летния пазар.

В момента на Барселона им е трудно да убедят Араухо да подпише нов договор, а Манчестър Юнайтед се смята, че са големи почитатели на уругвайския национал.

Каталунският екип, ако не успее да подпише нов договор с централния защитник, ще го постави в трансферния списък това лято, като оценката му се смята за около £70 милиона.

Нюкасъл Юнайтед и Манчестър Сити също са сред клубовете , на които се приписва интерес към Араухо, като Барселона едва ли ще има недостиг на оферти, ако стане ясно, че той е на разположение за трансфер.

Бъдещето на Рафиня в момента също е обект на спекулации, като на бразилския национал може да бъде позволено да напусне Барселона това лято.

27-годишният играч имаше проблеми с контузии по време на кампанията 2023-24, но все пак успя да допринесе с 10 гола и 13 асистенции в 37 изяви във всички състезания.

Има предложения за интерес от страна на Саудитска Арабия, докато се смята, че редица клубове от Висшата лига следят отблизо ситуацията му.

Уилямс подписа нов договор с Атлетик миналата година, но се смята, че в споразумението има освобождаваща клауза от около 55 милиона евро (47 милиона паунда).

Твърди се, че Барселона иска Уилямс и Ламин Ямал да играят по техните крила през следващия сезон, какъвто е случаят с Испания, като опитният нападател Роберт Левандовски ще продължи да действа в центъра на атаката.

  Сподели
353