Ман Сити е на прага на първи летен трансфер


Н. Гавазов

Ман Сити е на прага на първи летен трансфер

Манчестър Сити е на път да подпише дългосрочен договор с бразилския талант Савио.

20-годишният играч е част от Сити Футбол Груп (CFG) от няколко години, присъединявайки се след четиригодишен престой в бразилския клуб Атлетико Минейро. Той се премести в CFG през 2022 г. и по-късно беше назначен в тима на Лига 1 Троя.

Въпреки че не записа нито един мач за френския клуб, Савио придоби първия си вкус от европейския футбол по време на престой под наем в отбора от Ередивизе ПСВ Айндховен.

Бразилецът участва в осем мача на първия отбор за холандския гранд, преди да бъде изпратен под наем за втори пореден път в Ла Лига с Хирона през миналия сезон, където записа 41 мача, като допринесе с 11 гола и 10 асистенции.

Неговото представяне бе инструмент за подпомагане на Хирона да си осигури трето място в испанския първенство, което им позволи да се класират за Шампионска лига през следващия сезон.

Според The ​​Athletic, Савио вече е готов да стане първото попълнение на отбора на Пеп Гуардиола през лятото.

В доклада се добавя, че клубът вече е информирал играча, че той ще играе решаваща роля в първия състав на испанеца и се очаква крилото да получи петгодишен договор.

20-годишният футболист в момента е на национално ниво с Бразилия, но ако обявената сделка бъде завършена, Савио ще остане в Сити до лятото на 2029 г.

Експертът по трансферите Фабрицио Романо също потвърди, че всички документи за бившия нает от Хирона вече са приключили и се разбира, че той ще пристигне на стадион "Етихад“, след като приключи Копа Америка.

Очаква се Савио да се подреди на дясното крило за Сити, потенциално като дългосрочен заместник на Риад Марез, който премина в Ал-Ахли в Саудитската професионална лига миналото лято.

Ако бъде сключена сделка за Савио през следващите седмици, това може да означава, че първото му появяване с фланелката на Сити може да се случи в края на юли, когато отборът на Гуардиола тръгне на предсезонно турне в Съединените щати с четири мача.

Сити ще започне пътуването си с мач срещу шотландския шампион Селтик в Калифорния, последван от двубой срещу Милан на стадион Янки в Ню Йорк на 27 юли.

След това те ще се изправят срещу Барселона в последния ден на този месец на стадион Кемпинг Уорлд в Орландо, последван от мач срещу съперника от Висшата лига Челси в Кълъмбъс.

След това шампионите на Висшата лига ще се завърнат в Англия, за да започнат подготовката си за сблъсъка си на Къмюнити Шийлд срещу градския съперник Манчестър Юнайтед на 10 август.

Смята се също, че Савио е на радара на вицешампиона от миналия сезон във Висшата лига Арсенал от 2022 г.

  Сподели
441