Арсенал се приближи с една стъпка до Калафиори


Н. Гавазов

Арсенал се приближи с една стъпка до Калафиори

Арсенал се приближи още една стъпка към спечелването на надпреварата за защитника на Болоня Рикардо Калафиори.

Въпреки че записаха най-добрия резултат в защита във Висшата лига през миналия сезон, "артилеристите" са нетърпеливи да подсилят защитната си линия през летния трансферен прозорец.

В момента Микел Артета е добре зареден за разнообразни опции за тази зона на терена, като Бен Уайт, Якуб Кивиор, Такехиро Томиясу и Александър Зинченко, всички те могат да покрият поне две позиции.

Юриен Тимбър също е включен в този списък при завръщането си от сериозна контузия на коляното, но Зинченко е свързван с напускане на "Емирейтс Стейдиъм".

Това оставя Артета и спортния директор Еду на пазара, за да се опитат да си осигурят друго забележително име, а фокусът им пада върху Калафиори.

Според трансферния експерт Фабрицио Романо, Арсенал е представил на италианския национал официално дългосрочно предложение.

Първоначално докладите сочеха, че предпочитанието на 22-годишния играч е да остане в Серия А и да се свърже с Ювентус, ако направят подходяща оферта.

Вместо това Романо заявява, че единствените клубове, които са в надпреварата за подписа му, са лондонското дуо Арсенал и Челси .

Арсенал все още не е договорил такса с Болоня, като Corriere dello Sport твърди, че е направена оферта от 47 милиона евро (39,79 милиона паунда).

Калафиори може да е играл само 43 пъти в Серия А през кариерата си, но няма никакво съмнение, че той е предопределен за дълга кариера на върха.

До голяма степен като централен защитник, Калафиори възнагради Болоня за вярата, която му оказаха, като им помогна да завършат на изненадващо пето място във висшия дивизион на Италия, осигурявайки на "рособлу" футбол в Шампионска лига.

Звездата на Италия, която току-що се появи на Евро 2024, също може да бъде използвана като ляв бек, което е очевидна привлекателност за големите клубове, които може да пожелаят да преминат към трима задни позиции или да използват по-дефанзивен вариант като краен бек.

Много може да зависи от това дали Челси ще се включи в надпреварата за подписа му, въпреки че изглежда малко вероятно те да предложат по-висока заплата от Арсенал предвид по-стриктната структура, която в момента е в сила на "Стамфорд Бридж".

  Сподели
199