Мондиал 2022. Франция


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Франция

От 20 ноември до 18 декември 2022 г. в Катар ще се проведе финалният етап от двадесет и второто Световно първенство по футбол. Това Световно първенство ще бъде първото в историята не само за самия Катар, но и за Близкия изток.

Поради силните летни горещини в страната домакин, турнирът ще се състои от края на ноември до средата на декември, което го прави и първият Мондиал, който се провежда във време, различно от лятото. И последно, турнирът е предвиден да се проведе в по-кратък срок – за 29 дни.

FUTBOL TV, по стара традиция, представя отборите, които ще участват на Световното първенство.

Група D

 

Франция (№4 в класацията на ФИФА)

(Сините, Трикольорите)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

В квалификационния кръг на Световното първенство през 2022 г. Франция оглави група C с 18 точки от осем мача и остана без загуба (5 победи и 3 равенства), на 6 точки пред втория Украйна.  Трета е Финландия, следвана от Босна и Херцеговина и Казахстан. Впрочем, "сините" само потвърдиха реномето си и оправдаха предварителните прогнози, а в добавка ще кажем, че световните шампиони допуснаха само три гола в квалификациите.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

С оглед на това, че срещите от Лига 1 приключват днес, седмица преди турнира в Катар, френският национален отбор няма да провежда контроли като част от подготовката за Мондиал 2022.

Треньор: Дидие Дешан (Франция)

През грещото полско-украинско лято на 2012 г. френският национален отбор едва излиза от групата с второ място и четири точки, а след това в Донецк получава силен шамар от Испания (2:0) и напуска Европейското. Критиките във Франция са големи, а шефовете на местния футбол признават за провала. В резултат на цялата истерия, малко повече от две седмици след края на участието на "трикольорите", Дидие Дешан е назначен за старши треньор и от този момент нататък започна съвсем различна глава в историята на националния отбор.

Две години след това пътуването на Франция до Бразилия вече беше по-уверено. Отборът излезе от групата срещу Швейцария, Еквадор и Хондурас на първо място, след което победи Нигерия, но загуби от крайния победител Германия. Реваншът бе планиран за домашното Европейско първенство, но Португалия имаше други планове по време на финалния мач (0:1).

Но през 2018 г. французите в крайна сметка спечелиха второто си Световно първенство, при това напълно заслужено и без никакви съмнения в превъзходството на "трикольорите" над съперниците. Световните шампиони обаче се провалиха на Евро-2020, като проблемите се случиха отново на осминафиналите срещу Швейцария. Така предстоящият турнир в Катар ще помогне да се обобщи десетгодишната ера на управление на "сините" от Дешан.

Главна звезда: Карим Бензема (Реал Мадрид)

Френският футболен конвейер всяка година ни представя нови таланти от световна класа, но дори сред звездния отбор можете да откроите главното действащо лице. Неуморният стремеж към прогрес на нападателя на Реал Мадрид Карим Бензема му спечели репутацията на най-добрия играч в света през последните години, благодарение на което наскоро бе награден и със "Златната топка".

Разбира се, тук се намира Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, който имаше шанс да стане съотборник на Бензема при "бланкосите", но младият нападател все пак реши да остане в по-спокойната Лига 1.

Капитан: Уго Лорис (Тотнъм)

От мачовете от квалификационния кръг и срещите в Лигата на нациите на УЕФА можеше да се види, че Дешан до голяма степен е безразличен към това кой от играчите му ще носи капитанската лента. Въпреки това, ако на терена присъства опитният вратар на Тотнъм Уго Лорис, тогава изобщо няма въпроси относно принадлежността към най-важната роля. За 35-годишния изпълнител предстоящото Световно първенство ще бъде четвърто в кариерата му, така че той помни както игрищата на Южна Африка, така и наградите след срещата срещу Хърватия в ужасния дъжд.

Млада надежда: Орелиен Чуамени (Реал Мадрид)

По всичко изглежда, че няма такива условия, при които френският национален отбор да не може да събере наистина боеспособен състав, който да може да постигне определени спортни резултати. Толкова много талант има във Франция!  А сред ярките изгряващи звезди можем да откроим двойката от Реал Мадрид в лицето на Едуардо Камавинга (19 години) и Орелиен Чуамени (22).

В същото време ние лично ще дадем предимство на по-опитния, а Карло Анчелоти и феновете на "бланкосите", които вече започнаха да забравят кой е Каземиро, вероятно ще са напълно съгласни с нас в това отношение.

Предварителен състав (3-4-3 или 4-2-3-1): Уго Лорис (Тотнъм) — Бенжамен Павар (Байерн), Рафаел Варан (Манчестър Юнайтед), Лукас Ернандес (Байерн) — Усман Дембеле (Барселона), Орелиен Чуамени (Реал Мадрид), Адриен Рабио (Ювентус), Тео Ернандес (Милан) — Антоан Гризман (Атлетико Мадрид) — Карим Бензема (Реал Мадрид), Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен).

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.

 

Програма на мачовете от група D:          

Кръг 1

22 ноември

15:00 Дания - Тунис

21:00 Франция - Австралия

Кръг 2

26 ноември

12:00 Тунис - Австралия

18:00 Франция - Дания

Kръг 3

30 ноември

17:00 Австралия - Дания

17:00 Тунис - Франция

  Сподели
868