Тоуни призна, че е бил ядосан на Саутгейт


Н. Гавазов

Тоуни призна, че е бил ядосан на Саутгейт

Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни призна, че е бил ядосан на старши-треньора на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт за късната смяна в осминафиналния мач на Евро 2024 срещу Словакия.

28-годишният Тоуни влезе в игра срещу Словакия в четвъртата минута на добавеното време, докато Англия бе на ръба да напусне турнира.

Тоуни беше разстроен, че Саутгейт му даде толкова малко време, но англичаните изравниха с усилията на Джуд Белингам и пратиха мача в продължения, когато центрирането на Айвън бе използвано от капитана на "Трите лъва" Хари Кейн, за да вкара победния гол (2:1 ).

Тоуни не крие, че Саутгейт го е разстроил, но Айвън успя да намери сили да потисне този негативизъм и да играе за доброто на отбора.

"Всеки играч ще таи злоба, когато не играе мачове. И особено когато бъде пуснат минута преди края.

За щастие успяхме да изравним и тогава трябваше да се освободя от настроението си. Направих го и се включих в гола на Айч (Хари Кейн).

Имам човек в моя клуб, който винаги ми казва да контролирам емоциите си и в този момент бе време да контролирам емоциите си.

Бях ядосан, но предстояха още 30 минути футбол. Трябва да се освободиш от това негативно настроение и да се концентрираш", заяви Тоуни.

  Сподели
165