Салах в най-добра форма в тестовете на Ливърпул


И. Ангелов

Салах в най-добра форма в тестовете на Ливърпул

Мохамед Салах доминира в предсезонния фитнес тест на Арне Слот, след като нападателят на Ливърпул не показа признаци на забавяне на формата. 32-годишният нападател има много бензин, останал в резервоара си, като той премина успешно фитнес теста в предсезона.

Играчите на Ливърпул бяха натоварени с изтощителен шестминутен състезателен тест, който Салах спечели, като измина повече терен от всички останали - надминавайки Сеп ван ден Берг, който преди това държеше първото място в класацията.

Завръщайки се за предсезонна подготовка в безупречна форма, Салах води с образцова работна етика във фитнеса и на тренировъчното поле. Конъл Мърта, фитнес треньорът на първия отбор на Ливърпул, описа представянето на Салах като "феноменално".

"Важно е да покажеш манталитета си. Покажете на момчетата как се прави като лидери в групата“, добави Мърта чрез The Athletic.

Анди Робъртсън, Доминик Собослай и младият вратар Витезслав Ярош се завърнаха в Къркби във вторник след ранно отпадане със съответните си страни от Евро 2024. Арне Слот обаче трябва да продължи да работи без 11 старши играчи, тъй като всички те са служили на нацията си на Еврото или Копа Америка.

Предсезонното турне на Ливърпул в Съединените щати започва следващия вторник и е очевидно, че Слот ще лети без няколко ключови играчи. Трент Александър-Арнолд и Джо Гомез са на почивка след финалната загуба на Англия на Евро 2024 от Испания, докато Алексис Мак Алистър помогна на Аржентина да спечели Копа Америка, а Дарвин Нунес игра за Уругвай в плейофа за третото място - което означава, че те също са почивка.

Играчите обикновено получават триседмична почивка след турнири, което означава, че Александър-Арнолд, Гомес, Мак Алистър, Нунес и други няма да играят, докато Ливърпул се завърне от САЩ на 4 август.

Холандските играчи, включително Върджил ван Дайк, Коди Гакпо и Райън Гравенберх, заедно с французина Ибрахима Конате стигнаха до последните четири от Еврото и се очаква да се върнат малко по-рано, но е малко вероятно да прекосят Атлантика и да се присъединят към Слот в САЩ. Въпреки това Гомес, Гравенберх и Конате, които не играха по време на Еврото, може да изберат да се върнат към тренировки по-рано и клубът е оставил решението на самите играчи.

Слот ще има ограничено време да работи с пълния си състав преди първия мач на Ливърпул от Висшата лига срещу новоповишения Ипсуич Таун на 17 август. 

  Сподели
44