Мондиал 2022. САЩ


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. САЩ

САЩ (№16 в класацията на ФИФА)

"Янките"

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Отборът на САЩ зае трето място в квалификациите от зона КОНКАКАФ, което дава право за директен билет за финалите на Световното първенство. Отборът на Грег Бергхолтер събра 25 точки от 14 мача, с три пункта след Мексико и Канада, но пред Коста Рика по допълнителни показатели.

Приятелски срещи на САЩ преди Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Съединените щати няма насрочени приятелски мачове преди Световното първенство през 2022 г. Американците изиграха последните си контролни мачове в края на септември тази година, като завършиха 0:0 с националния отбор на Саудитска Арабия и загубиха от Япония с 0:2.

Треньор: Грег Бергхолтер (САЩ)

Бергхолтер води националния отбор на САЩ от декември 2018 г. Преди това американският специалист работи пет години като старши -треньор на Кълъмбъс Крю от МЛС и изкара един сезон като кормчия на шведския Хамарби. Бергхолтер започва треньорската си кариера в Лос Анджелис Галакси като асистент, където успява да работи със звездния англичанин Дейвид Бекъм и американската легенда Лендън Донован.

Всички големи треньорски постижения на Грег Бергхолтер идват от работата му с националния отбор на САЩ. През 2021 г. отборът му спечели Златната купа на КОНКАКАФ и Лигата на нациите на КОНКАКАФ.

Главна звезда: Кристиан Пулишич (Челси)

Фамилията му първоначално се произнася като "Пулисик“, но в България той е по-известен като Кристиан Пулишич. Дълго време американското крило на Челси бе един от малкото играчи от Съединените щати, за които се чуваше в Европа, но сега този списък стана много по-голям. Да, този сезон Пулишич не играе важна роля в лагера на лондонския клуб и се появява предимно като резерва, но на този етап това не отменя факта, че той е най-известният представител на националния отбор на Съединените американски щати на футболната арена.

Капитан: Кристиан Пулишич (Челси)

Пулишич е не само главната звезда на отбора на САЩ, но и негов капитан, въпреки че в отсъствието на 24-годишното крило тази роля се пада или на централния полузащитник на Ювентус Уестън Маккени, или на централния защитник Уокър Цимерман.

Кристиан Пулишич има общо 52 мача на международната арена, в които успя да вкара 21 гола и да направи 12 асистенции. За играча на Челси очевидно ще бъде голям залог предстоящото Световно първенство, ако не му попречат контузиите.

Млада надежда: Джовани Рейна (Борусия Дортмунд) / Брендън Арънсън (Лийдс Юнайтед)

Рейна може да е роден в Англия, но талантливото 19-годишно крило реши да играе за националния отбор на САЩ. В бъдеще представителят на Борусия Дортмунд трябва да се превърне в главната звезда на американския тим за дълги години, въпреки че за този статут може да му съперничи 22-годишният плеймейкър Брендън Аарънсън, за когото Лийдс Юнайтед плати почти 33 милиона евро на Залцбург през лятото и абсолютно не съжалявайки за решението си.

Като цяло националният отбор на САЩ разполага с нападателна линия и център на халфовата линия, които изглеждат повече от убедителни, което не може да се каже за защитната линия - там се откроява само Серхио Дест от Милан, както и вратарят Мат Търнър, който се представя добре за Арсенал в мачовете от Лига Европа.

Съставът на националния отбор на САЩ на Мондиал 2022 (4-3-3):

Мат Търнър (Арсенал) — Сержиньо Дест (Милан), Уокър Цимерман (Нешвил), Камерън Картър-Уикърс (Селтик), ДеАндре Йедлин (Интер Маями) — Уестън Маккени (Ювентус), Тайлър Адамс (Лийдс Юнайтед), Брендън Арънсън (Лийдс Юнайтед) — Кристиан Пулишич (Челси), Джош Сарджънт (Норич Сити), Джовани Рейна (Борусия Дортмунд).

Прогноза на FUTBOL TV: 2-ро място.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ГРУПА В:

Кръг 1

21 ноември

15:00 Англия - Иран

21:00 САЩ - Уелс

Кръг 2

25 ноември

12:00 Уелс - Иран

21:00 Англия - САЩ

Кръг 3

29 ноември

21:00 Иран - САЩ

21:00 Уелс - Англия

  Сподели
637