Мондиал 2022. Аржентина


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Аржентина

От 20 ноември до 18 декември 2022 г. в Катар ще се проведе финалният етап от двадесет и второто Световно първенство по футбол. Това Световно първенство ще бъде първото в историята не само за самия Катар, но и за Близкия изток.

Поради силните летни горещини в страната домакин, турнирът ще се състои от края на ноември до средата на декември, което го прави и първият Мондиал, който се провежда във време, различно от лятото. И последно, турнирът е предвиден да се проведе в по-кратък срок – за 29 дни.

FUTBOL TV, по стара традиция, представя отборите, които ще участват на Световното първенство.

 

Група С

 

АРЖЕНТИНА (№3 в класацията на ФИФА)

(Албиселесте)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Аржентина се бори за правото да играе на Световното първенство през 2022 г. в квалификационния турнир на КОНМЕБОЛ, който се проведе от 8 октомври 2020 г. до 29 март 2022 г. Отборът на Скалони зае второ място след Бразилия, изпреварвайки уверено другите съперници. Разликата от "селесао" бе шест точки.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Като част от подготовката  Аржентина  ще проведе среща с ОАЕ на 16 ноември, след което ще отпътува за Катар.

Старши-треньор: Лионел Скалони (Аржентина/Италия)

В миналото един доста добър играч, който успя да играе в пика на Депортиво от Ла Коруня, вземайки злато в Испания, както и в Лацио. Лионел окачи обувките си сравнително наскоро - през 2015 г.

От този момент Скалони работи като помощник на Хорхе Сампаоли, първо в Севиля, а след това и в националния отбор на Аржентина. След неуспешните резултати на СП 2018, той оглави отбора.

Първоначално имаше много скептицизъм по този въпрос, но след това делата на националния отбор тръгнаха като по часовник.

Първо, "албиселесте" спечели дългоочаквания и многострадал трофей - Купата на Америка, като миналата година победи минимално основните врагове от Бразилия в не много ярък финал. Нещо повече, в своеобразния аналог на Суперкупата на УЕФА за националните отбори, Финалисима, отборът победи и настоящите европейски шампиони италианците.

Главна звезда и капитан: Лионел Меси (Пари Сен Жермен)

Някой съмнявал ли се е? Ако Меси показа посредствена игра като миналия сезон, тогава може би бихме рискували да дадем това признание например на Лаутаро Мартинес. Въпреки това, дори и в двусмислена форма, Лео е истински лидер на националния отбор.

23 точки за гол + пас в 16 мача за парижани са показатели, които ще напомнят на публиката за Меси. В националния отбор легендарният играч миналото лято най-накрая се отърва от призраците на миналото и спечели трофей с тима.

Млада надежда: Хулиан Алварес (Манчестър Сити)

Млада звезда, която претендира да бъде новият Серхио Агуеро в Аржентина. Паралели с Кун се предполагат поради преминаването на Алварес в Манчестър Сити миналото лято.

"Гражданите" подписаха с нападателя от Ривър Плейт още през януари тази година, но го оставиха под наем в родния му отбор за шест месеца. Хулиан не е показал нищо особено на "Етихад" досега, особено срещу конкурента Ерлинг Холанд, но все още има да извърви дълъг път. 4 гола за Сити от август насам не е най-лошата цифра, като се има предвид, че аржентинецът не винаги получава титулярно място, а ритъмът и динамиката на Висшата лига не са за всеки.

Съставът на националния отбор на Аржентина на Мондиал 2022

Основната схема на аржентинския национален отбор тази година е 4-3-3, която може да се трансформира в по-прагматична 4-1-4-1. Най-вероятно стартовият състав ще изглежда така:

Ругли (Виляреал) – Монтиел (Севиля), Лисандро Мартинес (Манчестър Юнайтед), Отаменди (Бенфика), Таляфико (Лион) – Де Паул (Атлетико), Паредес (Ювентус), Гомес (Севиля) – Ди Мария (Ювентус), Меси (ПСЖ), Гонзалес (Щутгарт)

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ГРУПА С:

Кръг 1

22 ноември

12:00 Аржентина – Саудитска Арабия

18:00 МексикоПолша

Кръг 2

26 ноември

15:00 ч. Полша – Саудитска Арабия

21:00 Аржентина – Мексико

Кръг 3

30 ноември

21:00 Саудитска Арабия - Мексико

21:00 Полша – Аржентина

  Сподели
876