Коста Рика и Сърбия ще започнат с равенство


Н. Гавазов

Коста Рика и Сърбия ще започнат с равенство

Коста Рика - Сърбия
Стадион: "Космос Арена", Самара
Дата: 17.06.2018 г.
Час: 15:00
Съдия: Маланг Диду (Сенегал)

Четвъртият ден от Световното първенство по футбол ще се открие с мача между двата представителя на група Е - Сърбия и Коста Рика. Съперниците имат амбицията да излязат от квартета, за това смело можем да кажем, че това ще е битка за шест точки, което е предпоставка да очакваме оспорван двубой.

На миналото Световно Коста Рика стана голямо откритие. "Лос Тикос" бяха в група с Уругвай, Англия и Италия, но шокиращо завършиха на първо място и отпаднаха чак на четвъртфинала, където отстъпиха чрез дузпи на Холандия, т.е. без загуба. Оттогава изминаха четири години, нови лица не се появиха в тима, а много от старите преминаха пика на кариерите си. Но колективът на Оскар Рамирес има нужното качество, а и амбиции, защото специалистът гръмко заяви, че целта му е да победи Бразилия. Със сигурност съперниците ще се отнасят с нужното уважение към убиеца на гиганти.

Иначе последните приятелски мачове на "Лос Тикос" предизвикват въпросителни. Коста Рика има шест загуби в последните си десет двубоя и само два пъти успя да постигне победи. Но трудно е да кажем, че тимът е мъртъв и това се вижда от класическия успех над Северна Ирландия, а и от победата с 2:0 над САЩ през есента.

Сърбия се завръща на Световното след осемгодишно отсъствие. В Южна Африка "белите орли" шокираха не кой да е, а Германия, но завършиха последни, отстъпвайки на Гана и Австралия. След това съседите изпаднаха в криза, подобна на тази в България, но с правилна политика към младите и опирайки се на опита, успяха да постигнат прогрес. Сега, при второто участие на тима на финали на Световно,  в състава са играчи като Иванович, Коларов, Матич, Тадич и младият Милинкович-Савич.

Сърбите имат 6 победи и 3 загуби в последните си десет двубоя, като в тази статистика е поражението от Чили, който много прилича с играта си на Коста Рика. Ето защо на дневен ред пред треньорския щаб е дали отбранителната линия на съседите ще успее да се справи с бързите атаки на костариканците.

Този мач ще е много важен за двата отбора. Ясно е, че в компанията на Бразилия и Швейцария нито един от съперниците не е фаворит за класиране за плейофите. Евентуална загуба ще означава почти сигурно оставане в групата.

Поради тази причина имаме всички основания да предполагаме, че съперниците едва ли ще се втурнат в атаки от първите минути. Може би всичко ще се реши от един-единствен гол. Костариканците ще се опитат да закрият всички подстъпи към вратата си, разчитайки на бързи атаки, а сърбите ще направят всичко възможно, да не позволят на съперника си да контраатакува и ще търсят своя шанс. И е много вероятно да го намерят, защото съседите вкараха 20 гола в 10 мача от квалификациите.

Според букмейкърите, фаворит в мача е Сърбия, който на книга превъзхожда съперника си по състав. За по-консервативните почитатели на залозите препоръчваме именно успех на съседите, но играта със залагания е и тръпка, а в случая най-добре можем да я усетим, залагайки на равенството, което има своите аргументи.

Прогноза: Коста Рика - Сърбия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Коста Рика

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.06.2018 Приятелски срещи Белгия 4 - 1 Коста Рика
07.06.2018 Приятелски срещи Англия 2 - 0 Коста Рика
03.06.2018 Приятелски срещи Коста Рика 3 - 0 Северна Ирландия
27.03.2018 Приятелски срещи Тунис 1 - 0 Коста Рика
23.03.2018 Приятелски срещи Шотландия 0 - 1 Коста Рика


Последни 5 срещи - Сърбия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
09.06.2018 Приятелски срещи Сърбия 5 - 1 Боливия
04.06.2018 Приятелски срещи Сърбия 0 - 1 Чили
27.03.2018 Приятелски срещи Нигерия 0 - 2 Сърбия
23.03.2018 Приятелски срещи Сърбия 1 - 2 Мароко
14.11.2017 Приятелски срещи Южна Корея 1 - 1 Сърбия


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
429