Мондиал 2022. Коста Рика


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Коста Рика

КОСТА РИКА (№31 в класацията на ФИФА)

(Трикольорите)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Коста Рика започна своя квалификационен път от третия кръг. Отборът игра в кръгова система срещу седем други противника: Канада, Мексико, САЩ, Панама, Ямайка, Ел Салвадор и Хондурас. Костариканците завършиха четвърти с 25 точки, като изостанаха от САЩ само по допълнителни показатели и трябваше да участват в баражи.

Коста Рика игра срещу Нова Зеландия и постигна минимална победа благодарение на добър удар на Джоел Кембъл.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

След като решиха въпроса за класиране за Световното първенство, костариканците изиграха още три приятелски срещи. Отборът направи равен 2:2 срещу Южна Корея, победи Узбекистан с 2:1 и победи Нигерия на 10 ноември.

Освен това костариканците имат още един мач преди Световното срещу националния отбор на Ирак. Малко предимство за отборите в този квартет е фактът, че ще започнат турнира на 23 ноември, което им позволява да проведат повече време за подготовка.

Треньор: Луис Фернандо Суарес (Колумбия)

Луис Фернандо Суарес оглави националния отбор на Коста Рика през лятото на 2021 г. Треньорът успя да изиграе 25 мача с новия отбор, в които постигна четиринадесет победи, претърпя пет поражения и шест мача завършиха наравно.

В своята треньорска кариера колумбиецът е бил треньор на няколко национални отбора - преди това е работил в Хондурас и Еквадор. Имаше и много отбори на клубно ниво, но всички бяха разположени в Северна Америка и Южна Америка.

Луис Фернандо Суарес има няколко големи победи. През сезон 1998/99 печели шампионата на Колумбия начело на Атлетико Насионал.

Главна звезда: Кейлор Навас (ПСЖ)

Това е единственият случай в нашия квартет, когато някои роли съвпадат. Кейлор Навас е толкова изключителен играч за костариканския футбол, че е едновременно капитан и главна звезда. Опитният вратар не получава редовна игрова практика в Пари Сен Жермен, но няма съмнение, че ще бъде основен играч и основен лидер.

Трябва обаче да се разбере, че в тима на Коста Рика има доста опитни и авторитетни играчи - Селсо Борхес, Брайън Руис и др. Въпреки факта, че Кейлор Навас е на 35 години, по някаква причина изглежда, че той може да участва дори на следващото Световно първенство.

Млада надежда: Джуисън Бенет (Съндърланд)

Джуисън Бенет е само на осемнадесет години, но вече успя да изиграе седем мача за националния отбор и дори отбеляза два гола. Този човек е много бърз и сръчен, така че ако не е в титулярния състав, той очевидно ще бъде една от първите опции, които да влязат като резерва.

Бенет който играе за Съндърланд, този сезон има шестнадесет мача на сметката си, в които отбеляза три гола и две асистенции. Трябва да се отбележи, че той постоянно се появява като резерва.

Съставът на националния отбор на Коста Рика за Световното първенство през 2022 г. (4-2-3-1, 5-4-1): Кейлор Навас (ПСЖ) — Кейшър Фулър (Ередиано), Оскар Дуарте (Ал-Вахда), Франсиско Калво (Коняспор), Браян Овиедо (Реал Солт Лейк Сити) — Селсо Борхес (Алахуеленсе), Елцин Техеда (Ередиано) — Джуисън Бенет ( Съндърланд), Браян Руис (Алахуленсе), Джерсън Торес (Ередиано) — Джоел Кембъл (Леон).

Прогноза на FUTBOL TV: 4-то място.

 

Програма на мачовете от група Е:           

Кръг 1

23 ноември

15:00 Германия - Япония

18:00 Испания - Коста Рика

Кръг 2

27 ноември

12:00 Япония — Коста Рика

21:00 Испания — Германия

Кръг 3

1 декември

21:00 Япония - Испания

21:00 Коста Рика - Германия

  Сподели
547