Англия ще вземе лесни три точки на Васил Левски


Т. Михайлов

Англия ще вземе лесни три точки на Васил Левски

България - Англия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 02.09.2011
Час: 21:15
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


България посреща Англия в най-интересната европейска квалификация от програмата в петък. „Трите лъва“ ще се нуждаят от задължителни три точки на „Васил Левски“, но българите трябва да покажат, че не са се предали и да запазят шансовете си за класиране на голям форум за пръв път от 2004 година.

Възпитаниците на Лотар Матеус заемат едва 4-ата позиция в Група G с 5 точки от 5 мача, но по някаква случайност имат шанс за класиране, стига да спечелят всичките си срещи до края, а именно домакинствата на Англия и Уелс и гостуването на Швейцария. Мисията изглежда невъзможна и на този фон воплите към Димитър Бербатов да се върне в националния са безсмислени, тъй като и звезда от неговия ранк не може да помогне. В псоледната си контрола като гост на Беларус България беше победена само с 1:0, но бившата съветска република изпусна куп положения, с които резултатът можеше да е размазващ.

Англия, макар да заема престижното 4-то място в ранглистата на ФИФА, също няма с какво толкова да се похвали. Големите успехи на отбора отдавна са потънали в прах и само журналистическата гилдия на Острова раздува балона за това колко свиреп отбор е този на Фабио Капело. А цифрите показват, че „Трите лъва“ са водач в Група G с 11 точки, колкото има и Черна гора. По-добрата голова разлика на албионците им носи засега директно класиране за финалите в Полша и Украйна, но освен гостуването си в София, Рууни и компания ще имат и такова в Подгорица, където ги чакат напрегнати минути. Целта на Капело е хората му да решат всичко в тези 4 дни, като във вторник посрещат Уелс на „Уембли“. Заради размириците в Лондон Англия не можа да изиграе контролата си с Холандия.

Лотар Матеус едва ли ще промени много състава в сравнение с този от мача с Черна гора на 4 юни (1:1). За 4 позиции немецът не е определил титулярите. Известни проблеми с контузии имаха Мартин Петров и Николай Михайлов, но двамата най-добри футболисти в състава, заедно с капитана Стилиян Петров ще започнат от първата минута.

Групата на България: Вратари: Николай Михайлов ("Твенте", Холандия), Владислав Стоянов ("Шериф", Молдова)

Защитници: Иван Бандаловски (ЦСКА), Живко Миланов (Васлуй, Румъния), Николай Бодуров (Литекс), Иван Иванов ("Партизан", Сърбия), Валентин Илиев ("Стяуа", Румъния), Александър Тунчев ("Кристъл палас", Англия), Костадин Стоянов (ЦСКА), Петър Занев ("Литекс")

Халфове и Нападатели: Станислав Манолев (ПСВ Айндховен, Холандия), Стилиян Петров ("Астън Вила", Англия), Благой Георгиев ("Терек", Русия), Цветомир Цонков ("Черноморец"), Георги Сърмов ("Касъмпаша", Турция), Маркиньос ("Анортозис", Кипър), Ивелин Попов ("Газиантеп", Турция), Симеон Райков ("Левски", България) Мартин Петров ("Болтън", Англия), Спас Делев (ЦСКА), Цветан Генков ("Висла", Полша), Георги Божилов ("Черно море")

Фабио Капело има проблеми на десния бек, където Глен Джонсън е контузен. Крис Смолинг, който заема тази позиция в от началото на сезона във Висшата лига, вероятно ще започне като титуляр. Има вероятност Анди Керъл да бъде използван като таран в нестабилната българска отбрана, но все пак по-голям остава шансът нападателно дуо да са Уейн Рууни и Дарън Бент.

Групата на Англия: Вратаи: Джо Харт (“Манчестър Сити”), Робърт Грийн (“Уест Хем”), Дейвид Стокдейл (“Фулъм”).
   
Защитници: Ашли Коул (“Челси”), Гари Кейхил (“Болтън”), Джон Тери (“Челси”), Фил Джоунс (“Манчестър Юнайтед”), Крис Смолинг (“Юнайтед”), Лейтън Бейнс (“Евертън”), Фил Ягиелка (“Евертън”), Джолеон Лескът (“Сити”), Мика Ричардс (“Сити”).

Халфове и нападатели: Стюарт Даунинг (“Ливърпул”), Гарет Бари (“Сити”), Франк Лампард (“Челси”), Адъм Джонсън (“Сити”), Скот Паркър (“Уест Хем”), Том Клевърли (“Юнайтед”), Ашли Йънг (“Юнайтед”), Тио Уолкът (“Арсенал”), Дарън Бент (“Астън Вила”), Уейн Руни (“Юнайтед”), Анди Керъл (“Ливърпул”), Джърмейн Дефоу (“Тотнъм”).


Англия е един от най-трудните съперници за българския национален отбор като в 9 мача „трикольорите“ нямат победа. 5 пъти островитяните са надделявали, а 4 срещи са завършили наравно. Помнят се и двата гола на български футболисти във вратата на родината на футбола. Първият е дело на Гунди на „Уембли“, а вторият на Георги Марков на „Българска Армия“. И в двата случая постигаме равенства 1:1.

Шансовете за българска победа са по-скоро илюзорни и такъв залог е рисков, макар че коефициентът изкушава. Англия не е най-голямото страшилище в световния футбол и не е нежелан съперник при всеки жребии, тъй като има далеч по-лоши варианти като Германия, Холандия, Испания и Италия. С оглед моментната форма на България обаче е почти сигурно, че албионците няма да имат особени проблеми, взимайки три точки от София.

Последни 5 изиграни срещи:

България:

09 февруари България - Естония 2:2 (Приятелски мач)
26 март България - Швейцария 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Кипър - България 0:1 (Приятелски мач)
04 юни Черна гора - България 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Беларус - България 1:0 (Приятелска среща)

Англия:

17 ноември Англия - Франция 1:2 (Приятелски мач)
09 февруари Дания - Англия 1:2 (Приятелски мач)
26 март Уелс - Англия 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Англия - Гана 1:1 (Приятелски мач)
04 юни Англия - Швейцария 2:2 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

България - Англия

9 мача
0 победи за България
4 равенства
5 победи за Англия
Голова Разлика: 13:2 за Англия


Коефициенти от bet365:
България - 7.00
Равен - 3.75
Англия - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
България - 6.50
Равен - 3.60
Англия - 1.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186