Мондиал 2022. Белгия


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Белгия

От 20 ноември до 18 декември 2022 г. в Катар ще се проведе финалният етап от двадесет и второто Световно първенство по футбол. Това Световно първенство ще бъде първото в историята не само за самия Катар, но и за Близкия изток.

Поради силните летни горещини в страната домакин, турнирът ще се състои от края на ноември до средата на декември, което го прави и първият Мондиал, който се провежда във време, различно от лятото. И последно, турнирът е предвиден да се проведе в по-кратък срок – за 29 дни.

FUTBOL TV, по стара традиция, представя отборите, които ще участват на Световното първенство.

Група F

 

БЕЛГИЯ (№2 в класацията на ФИФА)

(Червените дяволи)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

В квалификациите за Мондиал 2022 националният отбор на Белгия игра в група Е и зае първото място. Противниците на белгийците бяха: националният отбор на Уелс, който се класира за Световното първенство през 2022 г., след като победи Украйна в плейофните мачове, Чехия (3-то място), Естония (4-то място) и Беларус, страна, която помага на главния терорист на 21 век да води война в Украйна.

Заслужава да се отбележи, че белгийците вкараха 25 гола, постигнаха 6 победи и две равенства в осем мача о на практика отвяха конкуренцията още след първите 3-4 срещи.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Белгия ще играе срещу Египет на 18 ноември от 17:00 часа българско време.

Треньор: Роберто Мартинес (Испания)

49-годишният испански специалист е начело на националния отбор на Белгия от шест години. Преди това работи в Англия като клубен треньор. На него се възлагаха големи надежди, но той все още не е спечелил никакви трофеи на своята позиция.

През последните години той следваше тактика 3-4-2-1, с активно използване на бековете.

Единственото постижение  е достигането до полуфиналите на Световното първенство през 2018 г. и крайното трето място. Напълно възможно е това Световно първенство да бъде последният тест за Мартинес в този отбор, тъй като той многократно е говорил за желанието си да продължи клубната си треньорска кариера и в същото време имаше няколко много обещаващи и изгодни предложения.

Главна звезда: Кевин де Брюйне (Манчестър Сити)

Футболист с две сърца? Може да се каже това. Креативен, трудолюбив, изключително интелигентен полузащитник, Кевин Де Брюйне обича да играе на високо ниво както за Манчестър Сити, така и за белгийския национален отбор. Сега футболистът е лидер в Сити и една от главните звезди на Висшата лига. Успехът на Световното първенство през 2022 г. отново ще докаже силата на Де Брюйне и ще тласне играчите към нови висоти.

Капитан: Кевин де Брюйне (Манчестър Сити)

Не напразно Де Брюйне е основният диамант на "червените дяволи" - той е капитан на отбора, лидер, както в съблекалнята, така и на футболния терен. В квалификациите за Световното първенство той отбеляза два гола и направи две асистенции в четири мача. Той има два гола и една асистенция в пет мача от Лигата на нациите тази година. По-рано лентата принадлежеше на Еден Азар, но напоследък той се загуби в Реал Мадрид и не показва класа в националния отбор. Следователно лентата няма да бъде върната.

Млада надежда: Луа Опенда (Ланс)

Вероятно не сте чували за този човек преди. Той е на 22 години, играе като нападател и представлява френския клуб Ланс. И той трябва да отиде на Световното първенство, за да продължи кариерата си в топ европейски клуб. На старта на Лига 1 той има седем гола в 13 мача, а вече дебютира и за националния отбор - четири мача и един отбелязан гол. На този млад човек се възлагат големи надежди. И това на фона на факта, че влезлият в заявката за турнира Ромелу Лукаку може да не е на 100 процента готов за всички мачове.

Също така е възможно да се посочи и 19-годишният Зено Дебаст от Андерлехт, който се използва от Мартинес, когато играе с трима централни защитници. 21-годишният Амаду Онана от Евертън със сигурност скоро ще получи своя шанс да блесне. Артур Тийт от Рен е доста обещаващ защитник. Като цяло в Белгия има достатъчно млади хора, но именно Опенда е този, който впечатлява.

Съставът на националния отбор на Белгия за Световното първенство през 2022 г. (3-4-3): Куртоа (Реал) — Дебаст (Андерлехт), Алдервайрелд (Антверпен), Вертонген (Андерлехт), Мюние (Борусия Д), Караско (Атлетико) — Тилеманс (Лестър), Витсел (Атлетико), Де Бройне (Манчестър Сити), Тросар ( Брайтън) — Лукаку (Интер).

Прогноза на FUTBOL TV: 1-во място.

Програма на мачовете от група F:           

Кръг 1

23 ноември

12:00 Мароко - Хърватия

21:00 Белгия - Канада

Кръг 2

27 ноември

15:00  Белгия  -  Мароко

18:00  Хърватия  -  Канада

Кръг 3

1 декември

17:00  Канада  -  Мароко

17:00  Хърватия  -  Белгия

  Сподели
699