Испания и Италия в една група, Франция срещу Нидерландия на Евро 2024


FUTBOL-TV

Испания и Италия в една група, Франция срещу Нидерландия на Евро 2024

Изтеглиха жребия за Европейското първенство по футбол през 2024 година в Германия.

Може да се каже, че "Групата на смъртта" оформиха Испания, Хърватия, актуалния шампион Италия и Албания. Те попаднаха в поток B.

Друга любопитна група е D, където са Франция, Нидерландия, Австрия и победителят в плейофа в Лигата на нациите с участието на Уелс, Финландия, Полша и Естония. "Петлите" и "лалетата" бяха в една група и в квалификациите, като звездната селекция на Дидие Дешан записа две победи. 

Мачът на откриването ще противипостави домакинът Германия срещу Шотландия. Двубоят е на 14 юни от 22:00 часа на "Алианц Арена" в Мюнхен. Още в групата на Бундестима са Унгария и Швейцария

Белгия получи наглед лесно предизвикателство в груповата фаза, след като попадна в поток Е със Словакия, Румъния и победителя от плейоф В. В него попадат отборите на Босна и Херцеговина, Украйна, Израел и Исландия.

Перфектният в квалификациите тим на Португалия също е категоричен фаворит в потока си. В група F са още отборите на Чехия и Турция, а последният участник ще бъде определен в Плейоф С между Грузия, Люксембург, Гърция и Казахстан.

Ето групите на Евро 2024:

Група A: Германия (домакин), Шотландия, Унгария, Швейцария

Група B: Испания, Хърватия, Италия, Албания

Група C: Словения, Дания, Сърбия, Англия

Група D: Уелс/Финландия/Полша/Естония, Нидерландия, Австрия, Франция

Група E: Белгия, Словакия, Румъния, Босна и Херцеговина/Украйна/Израел/Исландия

Група F: Турция, Португалия, Чехия, Грузия/Люксембург/Гърция/Казахстан

До момента 21 национални отбора са се класирали за финалния турнир. Последните три селекции ще станат известни на 26 март догодина, когато ще се играят плейофите в Лигата на нациите. Поради тази причина в три от групите има един неясен отбор. 

Ето и програмата за Евро 2024:

Групова фаза: 14 юни - 26 юни

Осминафинал: 29 юни - 2 юли

Четвъртфинали: 5 юли/6 юли

Полуфинали: 9 юли/10 юли

Финал: 14 юли

  Сподели
383