Известни са победителите в групите и участниците в баражите


Н. Гавазов

Известни са победителите в групите и участниците в баражите

Станаха известни всички 10 победители в групите от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2022 в Катар след снощните последни световни квалификации в зона Европа. Известни са и отборите, завършили на вторите места в своите групи, които отиват на бараж. Към тях ще се присъединят и двата най-добри тима от Лигата на нациите, които не се класираха през квалификациите, но също ще играят на баражите, в които ще се определят и последните три отбора, които ще намерят място на Мондиала.

На 26 ноември в Цюрих ще бъде теглен жребий, а 12-те тима, които са разделени на две групи по 6 тима - поставени и непоставени, ще бъдат разпределени в 3 групи по четири отбора. Там ще има два полуфинала в един мач, на които ще бъдат домакин тимовете, които са поставени. Ще има и отделен жребий, който да определи предварително домакините за трите финала.

Полуфиналите от баражите ще се изиграят на 24/25 март 2022 г., докато трите финала, които ще определят последните представители от Европа, ще бъдат на 28/29 март догодина.

Победители в групите, класирали се директно за световното първенство: Белгия, Хърватия, Дания, Англия, Франция, Германия, Сърбия, Испания, Швейцария и Нидерландия.

Завършили на второ място: Италия, Северна Македония, Полша, Португалия, Русия, Шотландия, Швеция, Украйна, Турция и Уелс.

Класирали се за бараж през Лигата на нациите: Австрия и Чехия.

Поставени отбори: Италия, Португалия, Русия, Швеция, Шотландия и Уелс

Непоставени: Украйна, Полша, Турция, Северна Македония, Австрия и Чехия.

30