Холандия ще покаже своята класа срещу Дания


Т. Михайлов

Холандия ще покаже своята класа срещу Дания

Холандия - Дания
Стадион: "Сокър Сити", Йоханесбург
Дата: 14.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)



Холандия и Дания се изправят в първия мач от програмата на Група D на Световното първенство. В потока са още Камерун и Япония като борбата се очаква да е непредвидима с оглед на факта, че има само един изявен фаворит.

Четвъртият в световната ранглиста на ФИФА Холандия за пореден път има амбициите да спечели трофея, до който е толкова близо през 70-те години. Двата загубени финала още тежат на милионите привърженици на агресивния стил на “лалетата”. Безпроблемният ход в квалификациите и прекрасната резултатност в контролите срещу Мексико, Гана и Унгария показва, че възпитаниците на Берт ван Марвайк отново са един от големите фаворити. Ще успеят ли обаче да се преборят със себе си. Преди 2 години на ЕВРО 2008 Холандия размаза Италия, Франция и Румъния в група D и напусна безславно в ¼-финал срещу Русия.

Дания напълно заслужено ще играе за Световната купа, след като преодоля тежка квалификационна група в компанията на Швеция и Португалия. “Червеният динамит” загуби само от Унгария и то, след като си бе осигурил класиране. През 2006 тимът не участва на шампионата в Германия като времената на великото поколение на Шмайхел и братята Лаудруп вече са далече. Въпреки това Дания има всички шансове да преодолее тази група. В последната си контрола тимът загуби с 0:1 от ЮАР.

Статистиката показва, че 5 от последните 6 срещи между тези съперници са завършили наравно. Последните 2 бяха контроли с краен резултат 1:1, а през 2000 на ЕП Холандия разби Дания с 3:0.

Големите опасения бяха дали Ариен Робен ще може да вземе участие в двубоя, след като получи контузия в контролата с Унгария. Оказа се, че нещата не са сериозни и цяла Холандия си отдъхна. Мортен Олсен няма никакви проблеми със състава си и ще може да разчита на най-доброто.    

Холандия е по-силният от двата отбора и би трябвало да докаже това като спечели чиста победа с два гола разлика. Въпросът е дали плановете на “лалетата” няма да се объркат както стана на мача Англия-САЩ. Едно е сигурно – холандците са готови за финал и ще се опитат да го достигнат. За “динамитът” остава надеждата, че отново може да избухне.


Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

18 ноември Холандия - Парагвай 0:0 (Приятелски мач)
03 март Холандия - САЩ 2:1 (Приятелски мач)
26 май Холандия - Мексико 2:1 (Приятелски мач)
01 юни Холандия - Гана 4:1 (Приятелски мач)
05 юни Холандия - Унгария 6:1 (Приятелски мач)

Дания:

18 ноември Дания - САЩ 3:1 (Приятелски мач)
03 март Австрия - Дания 2:1 (Приятелски мач)
27 май Дания - Сенегал 2:0 (Приятелски мач)
01 юни Австралия - Дания 1:0 (Приятелски мач)
05 юни Южна Африка - Дания 1:0 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Холандия - Дания

7 мача
2 победи за Холандия
3 равенства
2 победи за Дания
Голова Разлика: 11:7 за Холандия


Коефициенти от bet365:

Холандия - 1.53
Равен - 4.00
Дания - 6.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186