Мондиал 2022. Япония


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Япония

ЯПОНИЯ (№24 в класацията на ФИФА)

(Сините самураи)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Националният отбор на Япония започна пътя си към финалната част на Световното първенство от втория кръг. В него японците попаднаха в група с Таджикистан, Киргизстан, Монголия и Мианмар. В осем мача японският национален отбор спечели максимума от двадесет и четири точки и уверено премина към третия кръг.

Там японците се изправиха с националните отбори на Саудитска Арабия, Австралия, Оман, Китай и Виетнам. Интересното е, че японците не успяха да заемат първото място, те загубиха от Саудитска Арабия с една точка - 22 срещу 23. Но това беше достатъчно, за получаване на директен билет за Световното първенство.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Японците, както много други отбори, изиграха последните си мачове през септември. След това отборът има две приятелски срещи – срещу Еквадор (мачът завършва без отбелязани голове) и срещу САЩ – постигната е победа с 2:0.

Преди турнира в Катар японците ще играят срещу Канада, която също се класира за Световното. Мачът ще се играе на 17 ноември.

Треньор: Хаджиме Морияши (Япония)

Хаджиме Морияшу е треньор на японския национален отбор от лятото на 2018 г. Преди това никъде не е работил като старши -треньор.

В момента обаче той се представя добре, печелейки средно по 2.19 точки на мач. Той има общо 57 двубоя на сметката си. Този турнир трябва да бъде решаващ за работата му на настоящата позиция, но постигането на значителни успехи ще бъде трудно. Съставът на японците позволява да се мечтае за 1/8 -финал, но до тук.

Истината е, че японците имат много високо ниво на организация на играта - точно това може да създаде някои трудности както на Испания, така и на Германия.

Главна звезда: Такуми Минамино (Монако)

Ако говорим за японския национален отбор, то това е точно този отбор. Организъм, в който всеки си върши добре работата, така че успява да постигне желания резултат. Въпреки това е невъзможно да не се открои Такуми Минамино. Престоят му в Ливърпул не бе много успешен, но той винаги е бил важен играч в националния отбор.

Скоростта и интелигентността на Такуми и неговата универсалност могат да причинят много проблеми на противниците. Но си струва да припомним, че в атака ще му помагат доста силни играчи - горящият в момента в Бундеслигата Даити Камада и Джун Ито, а там е и Такефуса Кубо от Реал Сосиедад. Тези момчета могат да вдигнат шум.

Капитан: Мая Йошида ( Шалке 04)

Мая Йошида е лидер на отбора и постоянен титуляр от много години. Разбира се, той вече загуби малко скорост, но продължава да се представя на добро ниво в Шалке 04. Неговият опит и лидерски качества са много важни за настоящия състав на японците.

В последните мачове преди турнира Йошида бе сдвоен с Томиясу и позициониран малко под партньора си. Томиясу е този, който може да компенсира някои от проблемите със скоростта на Йошида, така че това е доста добро дуо.

Млада надежда: Такефуса Кубо (Реал Сосиедад)

Такефуса Кубо вече успя да запише 20 мача за националния отбор на Япония, но до момента не успя да даде сериозен принос откъм резултатни действия. Той обаче със сигурност ще получи игрово време. Очевидно е, че треньорският щаб разчита на него

Скоростта на Такефуса може да бъде от решаващо значение през втората половина на играта, когато някои опоненти отпаднат физически. Струва си да се отбележи, че Кубо може да играе както на позицията на крило, така и на позицията номер десет.

Съставът на националния отбор на Япония за Световното първенство през 2022 г. (4-2-3-1): Даниел Шмид (Санкт Труйдън) - Хироку Сакай (Урава Ред Даймъндс), Мая Йошида (Шалке), Такехиро Томиясу (Арсенал), Юта Накаяма (Хъдърсфийлд) - Ватару Ендо (Щутгарт), Хидемаса Морита (Спортинг) - Джуня Ито (Реймс) ), Даити Камада (Айнтрахт), Такуми Минамино (Монако) - Дайзен Маеда (Селтик).

Прогноза на FUTBOL TV: 3-то място.

Програма на мачовете от група Е:           

Кръг 1

23 ноември

15:00 Германия - Япония

18:00 Испания - Коста Рика

Кръг 2

27 ноември

12:00 Япония — Коста Рика

21:00 Испания — Германия

Кръг 3

1 декември

21:00 Япония - Испания

21:00 Коста Рика - Германия

  Сподели
585