Белингам: Мачът със Словакия няма да е лесен


Н. Гавазов

Белингам: Мачът със Словакия няма да е лесен

Джуд Белингам призова своите съотборници в Англия да забравят за негативно настроените привърженици, които освиркваха своите играчи след слабото представяне срещу датчаните и последваха примера след резултата от Словения, като бирени чаши бяха хвърлени по посока на мениджъра Гарет Саутгейт, който оттогава призова всеки от гнева на феновете да бъде насочен към него, а не към неговите играчи.

"Мисля, че определено черпите от тях енергия към края на мачовете. Почувствах го последния мач, когато бях абсолютно мъртъв, но когато ги чуеш да пеят и да скандират, можеш отново да играеш на ниво. Да, това ниво не е най-доброто ни, нормално е, може да се случи. Но мисля, че важното е, когато носиш тази емблема и представляваш тези фенове, да не се предаваш. Очевидно трябва да продължим да използваме тази енергия, да използваме чувството, което получаваме от тях, за да постигнем успех в този турнир“, заяви Белингам.

Джуд Белингам уверява, че Англия ще се отнесе сериозно към сблъсъка си със Словакия от осминафиналите на Евро 2024. Испания, Германия, Португалия, Франция и Белгия са от другата страна на жребия, което означава, че Англия ще избегне този поток до евентуалния финал в Берлин на 14 юли. Вместо това отборът на Саутгейт се завръща в Гелзенкирхен в неделя вечерта, за да се изправи срещу Словакия, която напредна като един от най-добрите трети класирани отбори от груповата фаза. Победата би довела Англия до четвъртфинал срещу Италия или Швейцария.

"Винаги ще имате трудни мачове на този етап от турнира. Хората очевидно ще гледат Словакия и ще си помислят, че това ще бъде лесен мач, но определено не е така. Те ще представляват различен вид заплаха, това е различен отбор, който трябва да бъде преодолян. Понякога, когато играеш с нациите, които ти идват малко повече, е по-отворено. Това ще бъде интересна среща, уверени сме, че имаме достатъчно потенциал, за да спечелим. Знам, че представянето досега не беше толкова добро, колкото може да бъде в първите три мача, но това е страхотна възможност за нас да се върнем на нивото, на което трябва да бъдем“, завърши англичанинът.

  Сподели
38