Мондиал 2022. Канада


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Канада

КАНАДА (№41 в класацията на ФИФА)

(Червените)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

В квалификациите за Световното първенство от Северна и Централна Америка отборът на Канада неочаквано за мнозина зае първо място, изпреварвайки отборите на Мексико, САЩ и Коста Рика. Тези отбори също се озоваха на Световното първенство, но например Коста Рика стигна до там благодарение на победата в плейофните мачове. Канада събра 28 точки в 14 мача със солидна голова разлика 23:7.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Ръководството на Канадската футболна федерация подписа споразумение за провеждането на два приятелски мача, което трябва да помогне за по-добрата подготовка за бъдещи мачове. На 11 ноември канадците направиха 2:2 с националния отбор на Бахрейн, а на 17-и ще играят с Япония.

Треньор: Джон Хердман (Англия)

47-годишният Хердман не се прочу като футболист, защото игра на аматьорско ниво в Нова Зеландия. През 2006 г. започва треньорската си кариера. Предлагат му да ръководи женския национален отбор на Нова Зеландия, който по това време едва започва да се запознава с футбола.

През 2011 г. той застана начело на женския национален отбор на Канада и достигна големи висоти. През 2012 г. изведе отбора до полуфиналите на Олимпиадата и спечели бронз. През 2016 г. постижението бе повторено. От 2018 г. е треньор на мъжкия национален отбор на Канада. Все още не е спечелил медал на новото си работно място, но класирането за Световното първенство през 2022 г. е доста голям успех.

Главна звезда: Алфонсо Дейвис (Байерн Мюнхен)

Няма нужда да пишем много за Алфонсо Дейвис, всички вече знаят за силните му страни. Левият бек вече игра достатъчно в Европа, това е един от най-ярките футболисти в Бавария и един от най-бързите играчи в света. Дейвис върши страхотна работа и може да помогне на Канада да вдигне малко шум.

Капитан: Джуниър Хойлет (Рединг)

Алфонсо Дейвис пропусна няколко мача в квалификациите, а нападателят на Рединг Джуниър Хойлет пое капитанския пост. 32-годишният футболист игра и във Висшата лига, и в Чемпиъншип, но така и не грабна звездите от небето. Световното първенство през 2022 г. ще бъде върхът в кариерата му и ако вкара 2-3 гола, изиграе няколко солидни мача, за да докаже, че трябва да продължи да бъде номер едно в Рединг, вероятно ще има какво да разказва на внуците си. Капитанската лента понякога може да отиде при Атиба Хътчинсън от Бешикташ, който ще стане най-възрастният играч на Мондиал 2022, ако излезе на терена.

Млада надежда: Джонатан Дейвид (Лил)

Джонатан Дейвид заедно с Алфонсо Дейвис, е лидер на този отбор. Футболистът, чиято звезда блесна в белгийския Гент, в момента защитава цветовете на Лил и то доста добре. Той бележи в почти всеки мач от френското първенство (9 гола в 13 мача). И това Световно първенство ще бъде една от решителните стъпки в началото на неговата голяма кариера.

Офанзивната гъвкавост на Джонатан Дейвид олицетворява подхода на Хердман. Той е малко по-бърз за националния отбор от Лил, но може да действа като деветка с Кайл Ларин или като десетка, ако Канада играе при схема 4-2-3-1.

Също така препоръчваме да обърнете внимание на 23-годишния халф Лиъм Милар от Базел, 20-годишния полузащитник на Монреал Исмаел Коне, Тайон Бюканън от Брюж и нападателя на Еспаньол Лука Колеочо, който е само на 18 години.

Съставът на националния отбор на Канада за Световното първенство през 2022 г. (4-4-2/ 4-2-3-1): Борян (Цървена звезда) — Лари (Торонто), Хенри (Торонто), Кенеди (Ян), Дейвис (Байерн) — Хойлет (Рединг), Еустакио (Порто), Бюканън (Брюж), Осорио (Торонто), Ларин (Брюж) — Дейвид (Лил).

Прогноза на FUTBOL TV: 3-то място.

Програма на мачовете от група F:           

Кръг 1

23 ноември

12:00 Мароко - Хърватия

21:00 Белгия - Канада

Кръг 2

27 ноември

15:00  Белгия  -  Мароко

18:00  Хърватия  -  Канада

Кръг 3

1 декември

17:00  Канада  -  Мароко

17:00  Хърватия  -  Белгия

  Сподели
468