Мондиал 2022. Мароко


FUTBOL-TV

Мондиал 2022. Мароко

МАРОКО (№22 в класацията на ФИФА)

(Атласките лъвове)

Пътят на отбора към Световното първенство през 2022 г.

Отборът от Африка зае първо място в таблицата на група I на квалификациите за Мондиал 2022. Това даде право на  "атласките лъвове" да участват в плейофния кръг. Да, не всичко е толкова просто в африканската мрежа. В този плейоф мароканците се изправиха срещу ДР Конго. Първият мач завърши наравно 1:1, въпреки че Мароко беше фаворит. Във втората среща обаче нещата се развиха по друг начин – уверена победа с резултат 4:1.

Подготовка за Световното първенство през 2022 г.

Отборът проведе специален тренировъчен лагер, за да се подготви за Световното първенство. Някои футболисти от мароканския национален отбор играят в топ шампионати, така че няма да загубят игровата си кондиция. Мароканците ще проведат приятелска среща с националния отбор на Грузия на 17 ноември. Веднага след него африканците ще заминат за Катар.

Треньор: Валид Реграги (Франция)

Фамилията на Реграги вероятно е позната на феновете, които отдавна следят Лига 1. В средата на 2000 г. той играе успешно за Аячо, с който печели Лига 2, изигра малък брой мачове за Тулуза, Дижон и Гренобъл. От 2001 до 2009 г. той представлява Мароко на международни състезания и остава емблематичен футболист за родната публика, въпреки че е роден във Франция.

Започва треньорската си кариера през 2012 г. като помощник старши треньор на отбора на Мароко. След това работи в клубове. Най-успешният период на работа бе периодът от 2021 до 2022 г., когато той оглави Уидад, за да спечели местния шампионат и Африканската шампионска лига. След като през лятото на 2022 г. прие националния отбор на Мароко. Това Световно ще бъде истинско изпитание за него.

Главна звезда: Ашраф Хакими (ПСЖ)

Националният отбор на Мароко има много футболисти, които играят в Европа - наистина добра селекция от изпълнители. Това включва вратаря Буна (Севиля), защитника Мазрави (Бавария), халфа Зиеш (Челси), нападателя Ен Несири (Севиля). Но най-звездният според нас е Ашраф Хакими от френския ПСЖ.

Хакими има 53 мача за Мароко, въпреки че е само на 24, и също така е водещ изпълнител на свободни удари. Той вкара почти еднакви голове от свободни удари срещу Малави и Габон - можеше да вкара още един срещу Чили, но бе отменен поради засада.

Капитан: Роман Се (Бешикташ)

След кавгите на Хаким Зиеш с вече бившия треньор на мароканския национален отбор Валид Халилходжич, капитанската лента премина при централния защитник Роман Се. В момента той играе в Турция за истанбулския гранд Бешикташ, въпреки че миналата година успешно защитаваше цветовете на английския Уулвърхемптън. Той играе за националния отбор от изявите си във Франция за Анже - от 2016 г. И се представя доста добре.

Млада надежда: Закария Абухлал (Тулуза)

Младият 22-годишен нападател постоянно играе във френската Лига 1, а отскоро започна да бъде викан и за официални мачове на националния отбор на Мароко. Той не бележи много (3 гола и 3 асистенции в 13 мача за Тулуза този сезон), но върши много груба работа. Очакваме някъде той да вкара решителния гол на Световното. Можем да откроим още крилото Анге Азедин Унахи, защитника на Брест Ашраф Дари.

Съставът на националния отбор на Мароко за Световното първенство през 2022 г. (4-4-2): Боно (Севиля) — Хакими (Интер), Се (Бешикташ), Дари (Брест), Мазрави (Бавария) — Амрабат (Фиорентина), Унахи (Анже), Харит (Марсилия), Буфал (Анже), Зиех (Челси) — Мае (Ференцварош).

Прогноза на FUTBOL TV: 4-то място.

Програма на мачовете от група F:           

Кръг 1

23 ноември

12:00 Мароко - Хърватия

21:00 Белгия - Канада

Кръг 2

27 ноември

15:00  Белгия  -  Мароко

18:00  Хърватия  -  Канада

Кръг 3

1 декември

17:00  Канада  -  Мароко

17:00  Хърватия  -  Белгия

  Сподели
739