Меси разказа за мотивиращата си реч на полувремето с Мексико


Н. Гавазов

 Меси разказа за мотивиращата си реч на полувремето с Мексико

Аржентинският нападател Лионел Меси говори за мотивиращата реч, която произнесе в съблекалнята на националния отбор по време на паузата на мача с Мексико от Мондиал 2022. Припомняме, че първото полувреме завърши при резултат 0:0, а през второто полувреме аржентинците се разписаха два пъти и доведоха мача до победа - 2:0.

"Спомням си, че говорих с момчетата на полувремето. Казах им: "Знам, че ситуацията, в която се намираме е тежка. Но трябва да се опитаме да се измъкнем от нея. Забравете как играхме [през първото полувреме]. Играйте както винаги!".

Записахме 35 мача непобедени и знаехме, че ако действаме както обикновено, ще победим Мексико. Въпреки че мексиканците имат страхотен отбор и бе труден тест заради стила им на игра. Но знаехме, че при равни други условия ги превъзхождаме. Играейки спокойно и търпеливо, както винаги, трябваше да победим. Но най-трудното бе да имаш търпение и спокойствие, за да не насилваш събитията. Премествайте топката от едната страна на другата, изчакайте да се появят свободни зони. Не ги търсете, а просто изчакайте – защото се появяват сами. На моменти бяхме разяждани от вълнение, караха ни да играем твърде бързо и губехме топката няколко пъти глупаво - но това е нормално за такъв мач", заяви Меси.

  Сподели
351