Анонс на световните квалификациите - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификациите - срещите в неделя

Сан Марино - Азербайджан
Стадион: "Олимпико", Серавале
Дата: 04.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Себастиен Делфариере (Белгия)

Кокетният "Олимпико" в Серавале ще бъде домакин на срещата между Сан Марино и Азербайджан от група С от квалификационния турнир за класиране за финалите на Мондиал 2018. Тук са още Чехия, Германия, Северна Ирландия и Норвегия, което означава, че мачът утре ще е с ранг на дерби между аутсайдерите в групата.

Националният отбор на Сан Марино няма победа откакто тимът участва в квалификации за различни турнири. Единствените успехи са по едно равенство по пътя към Европейско и Световно първенство.

Азербайджан също не може да се похвали със значими успехи, въпреки държавната политика за развитие на футбола през последните години. И все пак тимът от кавказката република е изненадвал някои свои именити съперници, които са го подценявали - за последно равенството в Осло и тези срещу Хърватия и Русия в Баку, както и победата над Северна Ирландия с 2:0 в квалификациите за Мондиал 2018.

Разбираемо е, че фаворит в двубоя са гостите и коефициентът за тяхна победа е малък, но пък срещата дава широки възможности за много комбинации. Например, игра в bet365 на резултат 0:4 ще ви донесе печалба от 42 лева на всеки 5 инвестирани. Разумно изглежда да се играе и победа за гостите в двете полувремена, това може да се комбинира с точен резултат, голове над 2.5 и хендикап за победа на Азербайджан при -3 гола.

Прогноза: Сан Марино - Азербайджан 0:4

 


Дания - Армения
Стадион: "Телия Паркен", Копенхаген
Дата: 04.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Харалд Лехнер (Австрия)

Дания и Армения откриват кампанията си в квалификационна група Е, в която са отборите на Казахстан, Черна гора, Полша и Румъния. Скандинавците се провалиха за Евро 2016 у сега ще се опитат да поправят грешката си.

Армения от своя страна не може да се похвали с някакви значими успехи, но през последните години регистрира някои резултати, които са повече от изненадващи - победа над Дания и Чехия като гост, а и не бива да отминаваме успеха с 2:1 срещу България у дома.

Фаворит в мача е Дания, който спечели 3 от последните си 5 срещи и вкара 9 гола в последните си два двубоя. Армения в сряда претърпя поражение от Чехия с 0:3, но по-неприятното е загубата на Хенрих Мхитарян, което е психологически и спортен удар за гостите. Съветът ни е да се доверим на датчаните, като тук има различни разумни варианти за игра, даващи възможност да се компенсира ниския коефициент за победа на домакините.

Прогноза: Дания - Армения 2:0

 


Казахстан - Полша
Стадион: "Астана Арена"
Дата: 04.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Сердар Гьозюбююк (Холандия)

Казахстан започва поредната си квалификационна кампания, но едва ли местната футболна общественост таи големи надежди за краен успех в група, където са още Румъния и Дания. А и националният отбор завърши последен в своите групи в последните си три кампании, така че по-скоро ще се преследва достойно представяне и опит да бъде избегнато последното място.

Полша се провали в последните си две квалификации за Световно първенство, но сега "Дружина Полска" ще започне по-уверено, след доброто си представяне на Евро 2016, където достигна до четвъртфинал.

Статистката показва, че Полша е спечелил всичките си мачове срещу Казахстан. Двата тима бяха в една група за Евро 2008 и тогава поляците победиха с 1:0 като гост и с 3:1 у дома.

Фаворит в мача е Полша, който разполага с отлични единици във всяка една линия, а Роберт Левандовски всява респект във всяка една защита. Домакините имат само три победи и 3 равенства от 32 квалификационни мача за Световни първенства и е много трудно да си представим, че тази негативна статистка ще бъде подобрена точно срещу поляците.

Прогноза: Казахстан - Полша 0:2

 


Литва - Словения
Стадион: "Вилнюс ЛФФ", Вилнюс
Дата: 04.09.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Артур Диаш (Португалия)

Литва посреща Словения в първи мач от квалификациите за Мондиал 2018 в група F на зона "Европа". Отборът от Прибалтика никога не се е класирал за голям турнир, а в квалификациите за Евро 2016 завърши на пето място от шест отбора. Те бяха и последни в квалификациите за Мондиал 2014, 2010 и 2006.

Словения ще се опита да заличи разочарованието си от провалените плейофи за Евро 2016 срещу Украйна, още повече, че като изключим Англия, конкурентите в групата са преодолими отбори.

Всичките четири мача между Словения и Литва са в квалификации за Европейски първенства. Балансът е 2 победи и 1 равенство в полза на северняците. Последната среща между тези два тима бе в Любляна и завърши при резултат 1:1.

Словения има само два гола в последните си 5 мача, но въпреки това е фаворит в мача. Гостите имат играчи, които трупат опит в големи първенства, докато домакините разполагат с по-скромни имена. Но, не бива да очакваме успех на Словения с голям марж. Напълно реална изглежда победа с 1:0 и в този смисъл може да се играе на под 2.5 гола, на точен резултат, на краен победител Словения - много са възможностите.

Прогноза: Литва - Словения 0:1

 

 

Чехия - Северна Ирландия
Стадион: "Дженерали арена", Прага
Дата: 04.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Тасос Сидирополус (Гърция)

Чехия се провали на Евро 2016, въпреки очакванията към тима за добро представяне на турнира във Франция. Отборът загуби мачовете си с Испания и Турция, като единствената точка бе спечелена срещу Хърватия.

Северна Ирландия се представи малко по-добре на Евро 2016. Островитяните претърпяха поражения от Германия и Полша в групите и победиха Украйна, което им помогна да се класират за плейофите като най-добър трети отбор. Там вече Северна Ирландия претърпя поражение с 1:0 от Уелс и напусна турнира.

Утрешните съперници са се срещали четири пъти, като балансът е 2 победи и 2 равенства в 4 мача. Интересното е, че двете равенства са от последните два двубоя между двата тима.

Водещите букмейкъри определят Чехия за фаворит, но нашето мнение е, че такъв няма в мача. Очертава се равностоен двубой, в който домакините ще трябва да положат огромни усилия, за да пречупят коравия си съперник. Почитателите на риска спокойно могат да играят "Х", за останалите "1" също изглежда разумен знак.

Прогноза: Чехия - Северна Ирландия 1:1

 


Румъния - Черна гора
Стадион: "Клуж Арена", Клуж- Напока
Дата: 04.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Анди Тейлър (Англия)

Румъния напусна Евро 2016 без нито една победа в групата си. Те направиха 1:1 с Швейцария и имаха всички шансове да играят в плейофите, но загуба от Албания донесе огромно разочарование на феновете от северната ни съседка. Сега румънците се надяват да извлекат нещо положително от новата си кампания.

Черна гора все още няма участие на голям турнир, след като стана член на ФИФА преди 8 години. Отборът има само три победи от последните си десет квалификационна мача и завърши четвърти в квалификационната си група са Евро 2016, оставяйки след себе си само Лихтенщайн и Малта.

Румъния има перфектната възможност да започне с победа новата кампания. Отборът трудно вкарва, но играе добре у дома си. Съветът ни е под 2.5 гола в мача и минимален успех на домакините.

Прогноза: Румъния - Черна гора 1:0

 


Малта - Шотландия
Стадион: "Такали", Такали
Дата: 04.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Евген Арановски (Украйна)

Малта и Шотландия ще открият квалификационната си кампания за Мондиал 2018 с мач помежду си. Островитяните нямат победа през 2016 година, а в квалификациите за Евро 2016 завършиха на последно място в групата си, само с две точки.

Шотландия също не участва на турнира във Франция. Тимът спечели 15 пункта в група с Гибралтар, Полша, Германия, Грузия и Ирландия, като единствените шест точки бяха спечелени срещу Гибралтар.

Последната среща между двата отбора без през 1997 година. Статистиката сочи превъзходство на шотландците над островитяните, като последните три победи на британците бяха постигнати в Малта.

Домакините са аутсайдери в мача, въпреки подкрепата от трибуните. Последната победа на малтийците е от юни 2015 година. Шотландия влиза в двубоя с 3 победи от последните си 5 срещи и очакванията са да спечели утрешния сблъсък. Логиката сочи чиста победа на гостите, но по-смелите могат и тук да потърсят изненада под формата на нулево равенство - нека си спомним, как Италия трудно победи Малта през септември 2015 година.

Прогноза: Малта - Шотландия 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137