Португалия и Франция няма да се победят


И. Ангелов

Португалия и Франция няма да се победят

Португалия - Франция
Стадион: "Жозе Алваладе", Лисабон
Дата: 04.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дани Маккелие (Холандия)

Домакините на Евро 2016 от Франция продължават с подготовката за следващата година с пътуване до Португалия в приятелска среща. Франция има и друг приятелски мач скоро - срещу Сърбия на 7-ми септември, а в същия ден и Португалия ще играе срещу Албания.

Последните години са разочароващи за Португалия, но феновете имат надежда в новия наставник Фернандо Сантос. Той бе избран миналия септември. На Световната купа миналата година португалците бяха изхвърлени от групите, но в Европейските състезания тимът стигна до полу-финал на два пъти, финал веднъж и четвърт финал в последните 4 събития.

Сантос ще гледа тъкмо към Евро 2016 с изготвянето на състава си за този приятелски мач. В девета група на квалификационната фаза Португалия има 12 точки след 4 победи и загуба, което е 2 точки пред втория - Дания.

Откакто загуби от Франция през октомври миналата година с 2:1, тимът на домакините спечели 6 от 7-те си мача във всички турнири, като загубата бе изненадващо от Капе Верде през март с 2:0 у дома. В последната приятелска среща Едер реши всичко срещу Италия за 1:0.

Франция има цялото време да работи над отбора си след като ще домакинства на Европейската купа. Този тим отпадна на четвъртфиналите на Световното и Дидие Дешам изглежда има още работа за вършене. Този отбор изигра 10 приятелски мача до момента - след като загуби от Германия в Бразилия, Дешам победи Испания, Португалия и Армения в кратък срок, като взе и равенства със Сърбия и Албания. Победа с 1:0 над Швеция сложи край на 2014-та година, но резултатите напоследък са разочароващи.

През март тимът загуби от Бразилия с 3:1, след което се поправи с победата над Дания 2:0. След това бяха загубени приятелските с Белгия (4:3) и Албания (1:0). Все пак обаче още 8 приятелски срещи чакат този състав.

По отношение на съставите, за Португалия контузен е Уилям Карвальо, а Тиаго е наказан. Фабио Коентрао пропусна да получи място в тима след като няма подготовка за игра. Кристиано Роналдо ще изиграе своя 121-ви мач с родината, като се очаква на другия фланг да застане Нани.

19-годишният Антони Марсиал пък може да дебютира за Франция. Той е единственото ново попълнение в един иначе познат състав. 

Тези отбори са се срещали 24 пъти от 1926-та година насам. Франция има 17 победи срещу 5 на Португалия, а само един мач през 1928-ма е завършил равен. Винаги е трудно да се прогнозират експериментални приятелски срещи, но се предполага, че в разгара на подготовките за голям форум тези отбори ще дадат всичко за победата. Очаква се тежък двубой и равен резултат.

Прогноза: Португалия - Франция 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Португалия:

18 ноември Аржентина - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
29 март Португалия - Сърбия 2:1 (Квалификация за Евро 2016)
31 март Португалия - Капо Верде 0:2 (Приятелска среща)
13 юни Армения - Португалия 2:3 (Квалификация за Евро 2016)
16 юни Италия - Португалия 0:1 (Приятелска среща)

Франция:

18 ноември Франция - Швеция 1:0 (Приятелска среща)
26 март Франция - Бразилия 1:3 (Приятелска среща)
29 март Франция - Дания 2:0 (Приятелска среща)
07 юни Франция - Белгия 3:4 (Приятелска среща)
13 юни Албания - Франция 1:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Португалия - Франция

23 срещи
5 победи за Португалия
1 равенство
17 победи за Франция
Голова Разлика: 48:28 за Франция

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152