Германия ще се класира на полуфинал на четвърто поред Световно


FUTBOL-TV

 Германия ще се класира на полуфинал на четвърто поред Световно

Франция - Германия
Стадион: "Маракана", Рио де Жанейро
Дата: 04.07.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

Първият четвъртфинален сблъсък ще е единственото европейско дерби на двадесетите световни футболни финали. Един срещу друг се изправят старите познайници Франция и Германия. Целта пред двата отбора е ясна, а именно световната купа, но на полуфиналите ще се класира само един от тях, където в подножието на върха ще срещне победителя от двубоя между Бразилия и Колумбия.

Отборът на Франция започна с класика участието си на Мондиала. Световният шампион от 1998 г. не срещна никаква съпротива от страна на отбора на Хондурас и постигна убедителна победа с 3:0.

В следващия си мач "петлите" разбиха Швейцария с 5:2, като всичките попадения бяха дело на различни футболисти. Франция дръпна набързо с 3:0 преди почивката чрез попадения на Жиру, Матюди и Валбуена, а "сините" изпуснаха и дузпа. През втората част Бензема и Сисоко направиха резултата разгромен, но швейцарците все пак върнаха две почетни попадения чрез Джемайли и Джака.

В последната си среща от групата играчите на Дидие Дешан завършиха 0:0 със състава на Еквадор. "Петлите" не успяха да покажат играта от първите си два мача, а селекционерът на тима Дидие Дешан даде шанс за изява на част от резервите на тима, които не убедиха наставника, че заслужават титулярно място, който след мача бе ядосан от многото пропуски на своите възпитаници.

На осминафиналите Франция се изправи срещу състава на Нигерия. "Петлите" не успяха да впечатлят кой знае колко с представянето си, особено през първата част, но в крайна сметка световният шампион от 1998 г. надви африканците с 2:0. Играчите на Дидие Дешан бяха господари на терена през вторите 45 минути на двубоя и логичното се случи чак в 79-ата минута, в която в рамките на няколко секунди блестящият до този момент страж на "суперорлите" Винсент Ениама направи две коренно различни намеси. Първо той майсторски отрази удар на Бензема от няколко метра, като изби в корнер, но при последвалото центриране вратарят на френския Лил увисна и само леко отклони кълбото към Пол Погба, който го насочи в мрежата за 1:0. В заключителните секунди на мача пък капитанът на Нигерия Джоузеф Йобо си отбеляза автогол за крайното 2:0.

Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан заяви преди двубоя с Германия, че не приема четвъртфиналния сблъсък като реванш за мача от Мондиала в Испания през 1982-а година, когато на полуфинал германците спечелиха след изпълнение на дузпи. Дешан красноречиво заяви, че голяма част от неговите възпитаници дори не са били родени тогава. На 8 юли 1982 г. на стадион "Рамон Санчез Писхуан" в Севиля тогавашната Федерална Република Германия спечели с изпълнение 11-метрови наказателни удари срещу французите, а мачът ще остане в историята завинаги с бруталния фаул на вратаря Харалд Шумахер, който разби с крак главата на Патрик Батистон.

Добрата новина за Дешан сега е, че всички футболисти за възстановени за мача с немците, включително и лекуващият до скоро травма титулярен бранител Мамаду Сако.

Германия стартира участието си на Мондиала с гръмко 4:0 над Португалия. В герой за "маншафта" се превърна Томас Мюлер, който заби хеттрик в мрежата на иберийците, а едно попадение добави Хумелс. В същото време Германия стана първият отбор, който изигра 100 мача на световни първенства.

Във втория си двубой трикратният световен шампион бе на косъм от това да допусне шокираща загуба от Гана. Двата отбора предложиха истински спектакъл, който завърши без победител за крайното 2:2. Мачът най-вече ще се запомни с това, че Мирослав Клозе заби своето 15-то попадение на световни футболни финали, с което роденият в град Ополе нападател изравни рекорда на Роналдо.

В последния си мач в груповата фаза Германия надви с 1:0 САЩ и спечели със седем точки група Група "G". Голмайсторът от последното световно първенство Томас Мюлер вкара своя четвърти гол на Мондиала, като по този начин вече има четири попадения на сметката си до момента. Звездата на Байерн Мюнхен има вече девет гола от девет срещи на световни финали.


На осминафиналите Бундестима се поизпоти, но в крайна сметка успя да отстрани коравия отбор на Алжир с 2:1 след продължения. В 92-ата минута Андре Шюрле даде преднина на своя тим, а в 119-ата минута Месут Йозил добави втори гол. В допълнителното време пък Абделмумене Джабу направи поражението на африканците по-почетно. Преди това двата тима не си вкараха в редовното време, като основна вина за това има и вратарят на Алжир Райс Мболи, който изигра поредния си страхотен мач на световното и направи няколко великолепни спасявания, а след края на срещата стражът на родния ЦСКА бе избран напълно заслужено и за играч на мача.

След края на мача селекционерът на Германия Йоаким Льов остана доволен от победата, заявявайки че във футбола има и подобни трудни мачове, в които е хубаво, когато успееш да стигнеш до крайния успех. За мача с Франция аут поради травма е Шкодран Мустафи.

Двата отбора имат дълго съперничество помежду си, в което са изиграли общо 25 мача, а статистиката е в полза на Германия - 11 победи, 5 равенства и 9 успеха за Франция.

На световни първенства обаче срещите между "петлите" и "маншафта" са едва три. Първият от тях е през 1958 г. на финалите в Швеция, когато Франция разбива Германия с 6:3. Следващият двубой се състоя, както вече стана ясно, през 1982 г. в полуфинална среща в Севиля, а с успеха този път се поздравиха немците с 5:4 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време и 3:3 в продълженията). Последният двубой на ниво Мондиал е на форума в Мексико през 1986 г., когато отново на полуфиналната фаза Германия печели с 2:0.

Иначе последните седем срещи между Франция и Германия са приятелски, а в тях предимството е на страната на "петлите" - 5 победи, 1 равенство и 1 загуба, която дойде в последния двубой между двата състава.

Със сигурност запалянковците ще стана свидетели на истинско дерби, в което победителят ще е само един. Германия ще се опита да си гарантира четвърто поред участие на полуфиналите на световно първенство, а Франция за последно се класира сред най-добрите четири на Мондиала през 2006 г., като впоследствие "петлите" дори стигнаха до финалния сблъсък, но го загубиха срещу Италия след изпълнение на дузпи.

Прогноза: Франция - Германия 2:3


Последни 5 изиграни срещи:

Франция:

08 юни Франция - Ямайка 8:0 (Приятелска среща)
15 юни Франция - Хондурас 3:0 (СП 2014, Група Е)
20 юни Швейцария - Франция 2:5 (СП 2014, Група Е)
25 юни Еквадор - Франция 0:0 (СП 2014, Група Е)
30 юни Франция - Нигерия 2:0 (СП 2014, 1/8-финал)

Германия:

06 юни Германия - Армения 6:1 (Приятелска среща)
16 юни Германия - Португалия 4:0 (СП 2014, Група G)
21 юни Германия - Гана 2:2 (СП 2014, Група G)
26 юни САЩ - Германия 0:1 (СП 2014, Група G)
30 юни Германия - Алжир 2:1 сл. прод. (СП 2014, 1/8-финал)


Досегашни срещи:

Франция - Германия

25 срещи
11 победи за Франция
6 равенства
8 победи за Германия
Голова Разлика: 42:41 за Германия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
533