Символичен отбор на 2-ри кръг на груповата фаза на Световното


Н. Гавазов

Символичен отбор на 2-ри кръг на груповата фаза на Световното

Дойде ред да определим и символичния отбор на втория кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол в Бразилия. В него намериха представители на 9 национални тима, като любопитното, че от Европа има само един футболист.


Гилермо Очоа (Мексико)

Трудно определихме вратар на нашия отбор. Причината е в отличната игра на чилиеца Клаудио Браво и мексиканеца Гилермо Очоа. В крайна сметка изборът ни попадна в полза на Очоа, който сътвори истински подвиг и успя да спре бразилците по пътя им към втора победа на Мондиал 2014.


Мехрдад Пулади (Иран)

Изборът ни може да е изненадващ за някои, но нека не забравяме, че по-голяма част от атаките на аржентинците бяха именно през фланга охраняван от Пулади. Неизвестният иранец прекрасно се справи с Игуаин, а след това и с Лавеци. Не станахме свидетели на сензация, но на добрата игра на Пулади - да.


Рафик Халиш (Алжир)

Алжирецът прекрасно действаше в отбрана срещу корейците, много силно се включваше в атаките на своя отбор, прекрасно ги започваше с дълги подавания, а вторият гол във вратата на азиатците показа, че Халиш добре играе и с глава.


Гари Медел (Чили)

Играчът на Кардиф напълно оправда прозвището си "Питбула". Медел не спря да се бори, не даде мира на играчите от атакуващата линия на шампиона и не загуби нито едно единоборство.

Оскар Дуарте (Коста Рика)

Дуарте направи много силен мач с италианците, недопускайки нито едно загубено единоборство. Това бе един от най-добрите футболисти на латиноамериканците, които спечелиха мача с Италия и се класираха за следващата фаза на турнира.


Артуро Видал (Чили)

Това е един от творците на историческата победа над испанците. Играчът на Ювентус организира първото попадение във вратата на Касияс, помагаше в отбрана и знаеше как да задържа топката в средата на терена и да я пази от отчаяните испанци.


Брайън Руис (Коста Рика)

Руис стана главната звезда на най-сензационният мач от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол. Капитанът пое отговорността и игра като истински капитан в срещата с Италия. Именно Руис се възползва от центрирането, вкарвайки единствения гол в мача, но благодарение на това попадение Коста Рика излезе от "групата на смъртта", оставяйки зад себе си три световни шампиона!


Андре Аю (Гана)

Да се чуди човек, как така нисичкия Аю вкара гол с глава и изведе своя отбор в мача с Гана. На всичкото отгоре, африканецът спечели въздушния двубой не срещу кого да е, а с Пер Мертезакер.


Хамес Родригес (Колумбия)

Хамес заслужаваше да намери място в символичния отбор още след първия кръг, но изборът ни падна върху друг. Този път обаче ще е престъпление, ако не споменем името на Родригес, който вкара гол и асистенция срещу Кот д'Ивоар, превръщайки се в герой на мача.


Луис Суарес (Уругвай)

Излишно е да говорим за подвига на Суарес срещу англичаните. Само ще добавим, че уругваецът не се намираше в добра форма и кондиция, но въпреки това вкара два гола на "Трите лъва" и изпрати колектива на Рой Ходжсън обратно в Англия.

Карим Бензема (Франция)

Французинът просто унищожи швейцарците, вкарвайки два гола и записвайки две асистенции. Пропуснатата дузпа ще му я простим.


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Хорхе Сампаоли (Чили)

Чилийците станаха приятното откритие на шампионата. "Ла Роха" не се стресна от компанията на двата финалиста от последното Световно първенство и още след втория кръг си осигури място за осминафиналите. За вдъхновения футбол срещу Испания чилийските фенове трябва да благодарят на първо място на Сампаоли. Специалистът противопостави на дискредитираната "тики-така" открит футбол, преса в собствената половина, а при първа възможност чилийците се втурваха в стремителни контраатаки. Резултатът е, че действащият световен шампион бе повален и ще приключи участието си на Мондиал 2014 по-рано от очакваното.

 

  Сподели
200