Русия ще победи Южна Корея


FUTBOL-TV

Русия ще победи Южна Корея

Русия - Южна Корея
Стадион: "Арена Пантанал", Куяба
Дата: 17.06.2014г.
Час: 01:00
Съдия: Нестор Питана (Аржентина)

Националният отбор на Русия е другият фаворит за излизане от група "Н". Преди старта на Мондиала обаче "сборная" не изглежда достатъчно подготвена, след като не успя да впечатли особено в контролите преди началото на надпреварата. Руснаците стигнаха до много трудна победа с 1:0 над Словакия и до реми от 1:1 с Норвергия. Големият проблем пред селекционера Фабио Капело може да се окаже насъбралата се умора на неговите възпитаници след дългия сезон в руската Премиер лига. За капак на всичко капитанът на Русия Роман Широков се контузи непосредствено преди старта на Световното и отпадна от сметките на Капело. Може да се направи интересен аналог между сегашната група и тази, в която Русия попадна на Мондиала през 2002 г., когато тимът претърпя тотален крах, отпадайки още в груповата фаза. Тогава "сборная" бе отново с Белгия, с друг азиатски отбор (Япония вместо както е сега Южна Корея) и с тим от Северна Африка (Тунис вместо Алжир). Иначе руснаците се класираха за надпреварата, завършвайки като победител в група "F" на зона "Европа".

Съставът на Южна Корея започва своето девето участие на световни първенства. И до ден днешен най-големият успех на азиатската държава остават бронзовите медали и 4-ото място от домашния Мондиал през 2002 г. Сега обаче на всички е ясно, че "тигрите" едва ли ще успеят да прескочат групата, в която попаднаха, камо ли пък да постигнат нещо подобно. Големият отсъстващ от състава на Южна Корея е бранителят Ким-Джин Су, което ще създаде допълнителни главоболия на селекционера Хонг Мюнг-Бо. Южна Корея се класира за форума в Бразилия, след като завърши на второ място в група "А" на зона "Азия". Двукратните шампиони на Азия изиграха три проверки преди старта на Мондиала, в които записаха победа, равен и загуба срещу непретенциозните състави на Ливан, Узбекистан и Иран. Преди сблъсъка с Русия няма контузени или наказани футболисти.

Двата отбора се изправиха един срещу друг преди малко повече от половин година в приятелска среща. Тогава Русия направи обрат и победи с 2:1 след попадения на Смолов и Тарасов. Преди това Ким Шин-Вук бе дал преднина на корейците. Сегашният сблъсък обаче ще е съвсем различен и на съвсем друго ниво, което предполага, че двата тима ще се вкопчат в здрава битка. Силите изглеждат равностойни, но ако се вгледаме във формата на съперниците - Русия е без загуба в последните си десет мача във всички турнири, докато Южна Корея спечели само един мач от последните си пет - логиката показва, че трябва да се доверим на колектива на Капело. Тук ще кажем също така, че италианският специалист е много по-опитен от своя корейски колега, което е още едно основание да се доверим на европейския отбор.

Прогноза: Русия - Южна Корея 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Русия:

19 ноември Русия - Южна Корея 2:1 (Приятелска среща)
05 март Русия - Армения 2:0 (Приятелска среща)
26 май Русия - Словакия 1:0 (Приятелска среща)
31 май Норвегия - Русия 1:1 (Приятелска среща)
06 юни Русия - Мароко 2:0 (Приятелска среща)

Южна Корея:

30 януари Мексико - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)
02 февруари САЩ - Южна Корея 2:0 (Приятелска среща)
05 март Гърция - Южна Корея 0:2 (Приятелска среща)
28 май Южна Корея - Тунис 0:1 (Приятелска среща)
10 юни Гана - Южна Корея 4:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Русия - Южна Корея

1 среща
1 победа за Русия
0 равенства
0 победи за Южна Корея
Голова Разлика: 2:1 за Русия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
349