Англия - Холандия: Една определено интересна контрола


П. Пенков

Англия - Холандия: Една определено интересна контрола

Англия - Холандия
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 29.02.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)


В сряда от 22:00 "Уембли" отново отваря своите врати за да посрещне отборите на Англия и Холандия, който ще се изправят един срещу друг в приятелска среща. След успешното класиране на Трите лъва за Европейското първенство в Полша и Украйна ръководството на англичани претърпя доста сътресения. Мениджърът на тима Фабио Капело беше принуден да подаде оставка. Решението му беше продиктувано, след като Футболната Асоциция на Англия реши да отнеме капитанската лента на защитника Джон Тери, заради обвинения в расизъм. Кепело твърдо застана за бранителя на Челси, като заяви, че Тери е невинен до доказване на противното, което не се понрави на ФА, която от своя страна заяви, че възможните варианти за изхода от ситуацията са следните: да се върне капитанската лента на Тери или да се уволни Капело, като ръководството на английския футбол се спря на втория вариант. На мястото на италианецът беше назначен бившия мениджър на Манчестър Сити - Стюърт Пиърс.

През ноември 2011г. Англия проведе две контролни срещи на стадион "Уембли",  като и в двете победи с един и същ резулат 1:0. В първата от тях Трите лъва надиграха Ла Фурия, блодарение на попадението на Франк Лампард, а в следващия двубой Гарет Бари беше точен за англичаните при успеха над Швеция, като шведите ще бъдат един от трите отбора срещу които Англия ще трябва да се изправи в груповата фаза на Европейското първенство. Останалите два отбора са Франция и Украйна.

Кайл Уолкър се присъедини към контузените Уейн Рууни, Том Клевърли и Дарън Бент, след като получи травма по време на загубата от Арсенал с 5:2 през уикенда. Въпреки загубата на тези играчи Пиърс не повика техни заместници, като се очаква да разчита на младоците - Дани Уелбек, Даниел Стъридж и Фрейзър Кембъл. Стиръдж не се радва на добър сезон в Челси, докато Кембъл има само няколко изиграни мача, след като наскоро се завърна след претърпяна тежка контузия в коляното. Мика Ричардс се очаква да започне, след като Фабио Капело подаде оставка. Глен Джонсън вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка, поради тежкия мач, който изигра в неделя с Ливърпул на финала на Карлинг Къп.

Холандците също зарадваха феновете си с едно изклчютелно представяне по време на квалификационната фаза за Европейското първенство, регистрирайки девет победи, въпреки че в последната среща записаха минимална загуба от Швеция с 3:2 при гостуването им в Стокхолм. За разлика от англичаните, лалетата не записаха толкова добри две контроли, като в първата от тях регистираха нулево равенство у дома срещу Швейцария, а в другата претърпяха неприятна загуба от Германия. Холандия в момента са трети в ранглистата на ФИФА, на две позиции над Трите лъва, като това се дълги на финала, който достигнаха на Световното първенство през 2010 година, в който загубха с 1:0 от Ла Фурия. Оранжевите ще бъдат в една група с Германия, Португалия и Дания в груповата фаза на Европейското първенство.

Рафаел ван дер Ваарт е аут от групата на холандците, поради контузия в глезена. Срещата на "Уембли" ще пропусне и стража на Суонзи Сити - Ворм, който страда от вирусно заболяване.

Прогноза: Англия - Холандия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Англия:


02 септември България - Англия 0:3 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Англия - Уелс 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Черна гора - Англия 2:2 (Квалификация за Евро 2012)
12 ноември Англия - Испания 1:0 (Приятелска среща)
15 ноември Англия - Швеция 1:0 (Приятелска среща)

Холандия:


06 септември Финландия - Холандия 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Холандия - Молдова 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Швеция - Холандия 3:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 ноември Холандия - Швейцария 0:0 (Приятелска среща)
15 ноември Германия - Холандия 3:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Англия - Холандия


18 срещи
5 победи за Англия
9 равенства
4 победи за Холандия
Голова Разлика: 26:21 за Англия


Коефициенти от bet365:
Англия - 2.75
Равен - 3.20
Холандия - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Англия - 2.70
Равен - 3.10
Холандия - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91