Ще порежaт ли самураите лалетата?


П. Пенков

Ще порежaт ли самураите лалетата?

 

 

Холандия - Япония
Стадион: "Дърбан Стейдиъм", Дърбан
Дата: 19.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Ектор Балдази (Аржентина)

 

Една от големите загадки на футболa е как Холандия не е печели досега Световната купа. Лалетата се радваха на голям успех през 70-те години, като достигнаха финала през 1974г. и 1978г., но в крайна сметка не победиха. В днешния дни Берт ван Марвейк е готов на всичко да направи тима Световен шампион. Холандия започна добре Мондиала, след като успя да победи с 2:0 костеливата Дания. Но безспорно тима има все още има много каквото да покаже на феновете си. Ариен Робен, който изведе Байерн Мюнхен на финал на Шампионската лига, също може да подсили лалетата, след като не взе участие в първия двубой на тима от Мондиала. "Отиваме на Световното първенство за го спечелим. Мисля, че сме в добре група и смятам, че можем да постигнем нещо," сподело Робен пред официалният сайт на ФИФА.

Ариен Робен вероятно няма да вземе участие и в тази среща, а на негово място в лявата част на халфовата линия ще играе Рафаел ван дер Ваарт. Резервният вратар Мишел Ворм и Райън Бабел станаха бащи тази седмица, но не се очаква да "заблестят".

Ако очакванията към Холандия са високи, то такива са и в лагера на Япония. След като влязоха в турнира с поредица от слаби представяни, някои смятаха, че самураите ще си тръгнат бързо-бързо от Мондиала. Но за разлика от това тима започна Световното първенство с победа с 1:0 над Камерун. След победата азиатците са готови да повторят успеха си и срещу Холандия. "Холандците си мислят, че силата им е в атакуващ план и затова трябва да се опитаме да спрем всички опити да достигнат до нашата врата," заяви Юки Абе, който се справи добре с опазването на Самуел Ето'о в първата среща. За пореден път изглежда, че защитата на самураите ще бъде изправена пред изпитание.

Макото Хасебе не беше в добре физическо състояние в мача срещу Камерун, но изглежда, че се е подобрил и ще започне като титуляр срещу Холандия. Националният селекционер на Япония изглежда, че няма да прави големи промени в състава с оглед добрия резултат в първата среща.

Не очаквам холандците да срещнат проблеми срещу Япония, които показаха, че могат да се отбранят добре и да образуват добра "защитна стена" срещу противниците си. Лалетата обаче вече са "разбивали" такава и вероятно ще могат да го сторят и отново.

Прогноза: Холандия - Япония 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Холандия:

03 март Холандия - САЩ 2:1 (Приятелски мач)
26 май Холандия - Мексико 2:1 (Приятелски мач)
01 юни Холандия - Гана 4:1 (Приятелски мач)
05 юни Холандия - Унгария 6:1 (Приятелски мач)
14 юни Холандия - Дания 2:0 (СП 2010)

Япония:

07 април Япония - Сърбия 0:3 (Приятелски мач)
24 май Япония - Южна Корея 0:2 (Приятелски мач)
30 май Япония - Англия 1:2 (Приятелски мач)
04 юни Япония - Кот д`Ивоар 0:2 (Приятелски мач)
14 юни Япония - Камерун 1:0 (СП 2010)


Досегашни срещи:

Холандия - Япония

1 мач
1 победа за Холандия
0 равенства
0 победи за Япония
Голова Разлика: 3:0 за Холандия


Коефициенти от bet365:
Холандия - 1.44
Равен - 4.00
Япония - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183