Сърбия ще брани балканската чест срещу опасните ганайци


Т. Михайлов

Сърбия ще брани балканската чест срещу опасните ганайци

СърбияГана
Стадион: "Лофтус Версфелд", Претория
Дата: 13.06.2010
Час: 17:00
Съдия: Ектор Балдаси (Аржентина)


Балканският футбол регистрира известно отстъпление с оглед на малкото представители на региона на Световното първенство в Южна Африка. Мачът на Гърция срещу Южна Корея показа, че елините са абсолютен аутсайдер в компанията на азиатците, Аржентина и Нигерия. Големите надежди за добро представяне падат върху младия тим на Сърбия, който стартира участието си срещу Гана.

Сърбия се класира сравнително спокойно за шампионата и то в група с участието на Франция, Австрия и Румъния. Контролите на “плавите” преди пристигането им в ЮАР не бяха най-успешните като тимът загуби от Нова Зеландия с 0:1 и направи 0:0 с Полша. Все пак накрая на този тренировъчен цикъл момчетата на Радоир Антич победиха Камерун с 3:1.

В група с Германия, Гана и Австралия предстоят много любопитни мачове. Германците може да са фаворити за класиране на 1/8-финал, но за другото място в плейофите ще падне голяма битка. Сърбия е на Световно за пръв път под това име. Предшественика на тази държава Югославия има славна история – едно четвърто ямсто през 1930 година и няколко четвъртфинала. През 2006 година под името Сърбия и Черна гора западните ни съседи се изложиха в груповата фаза – 3 загуби една от които с 0:6 от Аржентина.

Гана участва за втори път на Световно, след като преди 4 години в Германия се превърна в приятната изненада от Африка, преминавайки групата и оказвайки сериозна съпротива на Бразилия в 1/8-финалите.  Без контузеният Микаел Есиен “черните звезди” изпитват проблеми в контролите напоследък, губейки с 4:1 от колоса Холандия и печелейки с 1:0 над Латвия.

В началото на годината Гана игра финал за Купата на африканските нации в Ангола, където бе победена от Египет. Отборът се води от сръбски треньор – Милован Ряжевац. Гана разполага с няколко прекрасни младока, част от които триумфираха през октомври на Световното първенство за младежи. Редом с тях ще видим и добре познатите – Стефан Апия, Джон Менса и Съли Мунтари.

Радомир Антич няма проблеми с контузени футболисти. Суперзвездата Неманя Видич пропусна мачовете с Полша и Камерун поради стомашен вирус, но проблемите му отшумяха. Наставникът трбява да избира на кого да заложи на левия бек – Иван Обрадович и Александър Коларов са двете алтернативи.

Халфът на Интер Съли Мунтари не игра срещу Латвия поради разтежение, но и при него всичко вече е наред. Други проблеми ганайците нямат. Капитанът Апия вероятно ще започне като титуляр, а схемата ще е класическата 4-4-2 с Гиян и Тагое в атака.

Сърбия и Гана са доста непредвидими отбори с оглед колебливата им форма в контролните срещи. Преди да сме изгледали поне една среща на тези съперници на световните финали е трудно да прогнозираме докъде могат да им стигнат силите. Все пак става дума за млади, но доста качествени отбори. Очаква се Сърбия да е приятната изненада на турнира и за да се осъществи тази цел, “плавите” трябва да започнат с победа, макар и минимална.

Последни 5 изиграни срещи:


Сърбия:

03 март Алжир - Сърбия 0:3 (Приятелски мач)
07 април Япония - Сърбия 0:3 (Приятелски мач)
29 май Нова Зеландия - Сърбия 1:0 (Приятелски мач)
02 юни Полша - Сърбия 0:0 (Приятелски мач)
05 юни Сърбия - Камерун 4:3 (Приятелски мач)

Гана:

03 март Босна и Херцеговина - Гана 2:1 (Приятелски мач)
13 март Буркина Фасо - Гана 0:0 (Шампионат на Африка)
28 март Гана - Буркина Фасо 1:0 (Шампионат на Африка)
01 юни Холандия - Гана 4:1 (Приятелски мач)
05 юни Гана - Латвия 1:0 (Приятелски мач)

Досегашни срещи:

Сърбия - Гана
1 мач
1 победа за Сърбия
0 равенства
0 победи за Гана
Голова Разлика: 3:1 за Сърбия

Коефициенти от bet365:
Сърбия - 2.10
Равен - 3.20
Гана - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190