Англия ще се затрудни и с Швейцария


И. Ангелов

Англия ще се затрудни и с Швейцария

Англия - Швейцария 
Стадион: Меркур Шпил-Арена, Дюселдорф 
Дата: 06.07.2024 г. 
Час: 19:00 ч. 

Англия се промъкна до четвърт-финалите на Евро 2024 в голяма степен благодарение на задната ножица на Джуд Белингам в 95-ата минута в последната среща срещу Словакия, която позволи в продълженията Хари Кейн да обърне мача в полза на "Трите лъва" и да ги доведе до четвърт-финала. Гарет Саутгейт обаче е под непрестанен медиен обстрел за решенията, които взима, макар да стигна до тук за пореден голям футболен форум.

Швейцария впечатли за разлика от съперника си, в осминафиналите, след като отстрани шампиона от 2020 г. Италия, и сега ще се изправи срещу другия финалист от последното издание на европейското първенство. 

Откъм състави, при символичния домакин ще липсва голямата фигура в защитата до тук - Марк Гуехи, като предстои да видим какъв избор за смяна има Саутгейт. Предполага се, че ще видим Езри Конса в игра, като и Люк Шоу обяви, че е готов за игра, макар неговата роля да е по-скоро заместник на Киеран Трипиър от ляво.

Мурат Якин приветства Силван Видмер обратно в състава си. Изглежда обаче мениджърът трябва да мисли дали да продължи с Брийл Емболо в нападение или да даде още един шанс на Квадво Дуа от Лудогорец.

С оглед показаното от двете страни, Англия показа, че дори и под нивото си може да върви напред в турнира. Швейцария играе добре, но не притежава класата на съперника. Всичко това може и да доведе до нови продължения за определяне на класиращия се за полуфинали.

Прогноза: Англия - Швейцария 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швейцария (Мурат Якин)
 
Зомер
   
Шар
Аканжи
Родригез
Видмер
Фройлер
Джака
Ебишер
Варгас
Емболо
Ндойе
Кейн
Фоден
Белингам
Сака
Мейно
Райс
Трипиър
Уокър
Стоунс
Конса
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Швейцария 1:1

  Сподели
173