Португалия и Франция могат да стигнат до дузпи


И. Ангелов

Португалия и Франция могат да стигнат до дузпи

Португалия - Франция 
Стадион: Фолкспаркщадион, Хамбург 
Дата: 05.07.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Португалия опита да направи всичко за да създаде гол на сметката на Кристиано Роналдо, но дори след дузпа в продълженията той не успя да се разпише и тимът му трябваше да играе дузпи срещу Словения, където история направи вратарят на "мореплавателите" Диого Коща, който стана първият в историята, спасил 3 последователни дузпи в европейско първенство.

По-рано Коща остави отбора си в мача и при грешка на Пепе, при която Шешко излезе сам срещу стража и той не беше преодолян. Междувременно португалците създаваха достатъчно опасности, но клиничността липсваше, най-вече пред капитана на отбора.

Франция се показа като по-добрият отбор в голямата среща с Белгия, но тимът продължи с автогол на Ян Фертонген за да достигне четвърт-финалите. В края на срещата и тук Кевин Де Брюйне можеше да изравни, но изключителна вратарска намеса изпрати "петлите" напред.

В двата състава новините са както следва. При Франция с наказание ще липсва Адирен Рабио заради натрупани картони. Вероятно е да видим завърщане на Осман Дембеле в тима и промяна на схемата към 4-2-3-1 от Дидие Дешан.

Португалия няма никакви проблеми и Роберто Мартинез ще заложи на това, което смята за най-доброто от отбора му. Той вероятно ще е наясно, че Франция няма загуби в 9 поредни мача срещу неговия отбор.

Показаното в нападение от французите в това състезание обаче също не е убедително. Предстои да видим дали двата тима ще рискуват в предни позиции или ще внимават и ще търсят риск в рулетката на дузпите.

Прогноза: Португалия - Франция 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Франция (Дидие Дешан)
 
Майнан
   
Упамекано
Салиба
Коунде
Хернандез
Канте
Чуамени
Дембеле
Гризман
Мбапе
Тюрам
Роналдо
Леао
Бруно
Бернардо
Палиня
Витиня
Мендеш
Кансело
Диаш
Пепе
   
Коща
 
Португалия (Роберто Мартинез)

Обоснована прогноза: Португалия - Франция 1:1

  Сподели
266