УЕФА може да глоби Роналдо


Н. Гавазов

УЕФА може да глоби Роналдо

Бившият ръководител на международното спонсорство за големи компании Рикардо Форт съобщи, че португалският нападател Кристиано Роналдо, сътрудничейки с американска фитнес компания, е нарушил правилата на УЕФА.

Припомняме, че след 1/8-финалния мач на Евро 2024 между националните отбори на Португалия и Словения (0:0, 3:0 дузпи), тази компания публикува данни от фитнес уред, който анализира състоянието на 39-годишния футболист по време на този мач. Благодарение на информацията от това устройство стана известно, че пулсът на Роналдо е паднал от 170 на 100 удара в минута, преди да изпълни 11-метровия удар при дузпите.

"Кристиано и тази компания се занимават с нечестен маркетинг по време на Евро 2024. Това е незаконно и както играчът, така и компанията трябва да бъдат глобени.

Публикацията се отнася до мачовете на УЕФА, използва имената на двата отбора, резултата и името на футболиста, който играе на терена. Те предполагат връзка със събитието, а това е незаконно. Отсъствието на "конкурент като спонсор“ не е причина да се толерират нарушения“, заяви Форт.

  Сподели
225