Португалия ще прескочи Словения


И. Ангелов

Португалия ще прескочи Словения

Португалия - Словения 
Стадион: Дойче Банк Парк, Франкфурт 
Дата: 01.07.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Португалия даде почивка на повечето от титулярните имена за последната среща от груповата фаза, и така тимът отстъпи с 2:0 на Турция, но се очаква в пълно бойно снаряжение да се завърне подобаващо в елиминационната фаза, след като първото място беше осигурено и имаше място за отпускане.

Словения е в директните елиминации без да победи в нито един мач на Евро 2024 до тук. С трите поредни равенства тимът може да се похвали, че допусна само 2 гола, и това не трябва да бъде подценявано. В състава сега има проблем заради наказанието на левия бранител Ерик Янза, който ще бъде заменен вероятно от Юре Балковец.

При Португалия след наказание се връща Рафаел Леао, който отстъпва по качество на Педро Нето, появил се на няколко пъти като резерва. Предстои да видим кой ще надделее в битката за място сред титулярите. Кристиано Роналдо пък не бе оставен да почива дори след решаването на групата, и това вероятно ще е валидно до края на пътя на португалците.

Очевидно разликата в класите на двата състава е голяма, поради което и се очаква Роналдо и компания без особени затруднения да преминат този съперник.

Прогноза: Португалия - Словения 2:0 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Словения (Матиаш Кек)
 
Облак
   
Дъркусич
Бижол
Карничник
Балковец
Черин
Елсник
Стоянович
Млакар
Шешко
Спорар
Роналдо
Леао
Бруно
Силва
Палиня
Витиня
Мендеш
Кансело
Диаш
Пепе
   
Коща
 
Португалия (Роберто Мартинез)

Обоснована прогноза: Португалия - Словения 2:0

  Сподели
166