Арсенал продава Балогун на Монако


И. Ангелов

Арсенал продава Балогун на Монако

Изглежда, че Фоларин Балогун най-накрая ще напусне Арсенал, тъй като се съобщава, че Монако се доближава до сделка за американския национал. През настоящия прозорец 22-годишният нападател е свързван с клубове от цяла Европа - отбори от Англия, Франция, Италия и Германия хвърлят погледи в неговата посока. До сделка не се стигна, тъй като Арсенал настояваше за сума над 40 млн. паунда (51 млн. долара).

Sky Sports съобщава, че Монако са готови да предложат пакет, който да отговаря на изискванията на "артилеристите", като личните условия с Балогун вече са договорени по принцип. При евентуална сделка звездата на САЩ ще се завърне във френския футбол - през миналия сезон той отбеляза 21 гола под наем в Реймс от Лига 1.

Планирани са допълнителни разговори между Монако и Арсенал, като трябва да се установи структура на плащането. Тъй като играчът желае да премине в друг отбор, тъй като се стреми да играе редовно в първия отбор през 2023-24 г., очакванията са, че компромис ще бъде постигнат преди крайния срок през лятото.

Балогун има договор с Арсенал до 2025 г., но е изправен пред конкуренцията за места в Северен Лондон от страна на Габриел Жезус и Еди Нкетия.

  Сподели
410