Юнайтед придоби правата върху петима бразилци


Н. Гавазов

Юнайтед придоби правата върху петима бразилци

Манчестър Юнайтед придоби правата на петима талантливи бразилци, които в най-скоро време ще заминат на стаж в Твенте, съобщава Sky Sports . Както е известно, английският гранд и холандският шампион са в отлични взаимоотношения и сделката ще позволи на бразилците да играят и да бъдат наблюдавани по-отблизо, въпреки, че нямат документи на членове на Евросъюза, тъй като законодателството на Холандия е по-либерално в това отношение от на Великобритания.

Младите бразилци - Гладстони, Агилар, Лукас Еванджлиста, Агналдо и Рафаел Леао от Деспортиво Брасил миналия уикенд са били на „Олд Трафорд" и са наблюдавали срещата на „червените дяволи' с Болтън. И петимата са възпитаници на школата на Деспортиво.

„Твенте е партньор на Юнайтед и по този начин помага да се реши въпроса с паспортите на петимата. Има две причини, командировката в Холандия да бъде от полза за футболистите. Първата е, че след три години те ще се смятат за европейци, а втората е, че холандското първенство е по-леко от това в Англия. Юнайтед търси усилено млади таланти от Уругвай, Аржентина, Парагвай и Бразилия. Ако те намерят някой, той попада задължително в Деспортиво и когато навърши 18 години може да бъде закупен оттук. Дори момчето да стане като Пато, ние трябва да си изпълним договора с Юнайтед и да им го дадем, което за тях ще бъде една голяма печалба. Ако не им харесва как се развива, играчът си остава с нас", заяви собственикът на Деспортиво Йохен Лош.

 

  Сподели
94