Алърдайс: Пеп е готов за Ювентус


И. Ангелов

Алърдайс: Пеп е готов за Ювентус

Бившият английски бос Сам Алърдайс сподели мнението си, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е готов да поеме предизвикателството на Ювентус в следващия сезон. Въпреки че има още един сезон в договора си с "гражданите", Гуардиола може да предпочете да поеме друг клуб, след като УЕФА наказа Сити от участие в Шампионска лига за две години.

"Аз мисля така. Ако погледнем Пеп, всички бяхме изненадани когато той напусна Барселона. Той е човек на Барселона, роден и израснал там по време на кариерата си като играч, след това треньор зад сцената с младежите, и тогава топ работата. После той спечели Шампионска лига, Ла Лига, редовно, и изведнъж 'Бум! Ще почивам една година.'

"Той реши да отиде в Германия, където беше следващото му приключение, а беше впечатляващо, че той дори говори немски. Тази година, която взе да почива, той е учел немски език, за да може на първо място да може да комуникира. Това е много важно когато си в чужбина.

"След това той прекара 3 сезона в Манчестър Сити. Имаше страхотни години в Манчестър Сити и сега Италия е ново предизвикателство. На мен ми изглежда, че си казва 'Аз трябва да отида в Италия и да предизвикам себе си, и да покажа какво мога да направя в тази страна'.

"Това е нещо огромно във футболно отношение, както беше в Германия и Англия, и Испания. При него предизвикателствата се преследват подобно на Жозе Моуриньо - Португалия, Челси, Милано, Мадрид - и сега той се върна където най-много иска - Жозе иска Висшата лига.

"Ще е тъжно да загубим Гуардиола защото той донесе много на Висшата лига във времето си и сме по-добре с него. Италианският стил футбол е много негативен, много дефанзивен на вид и това е било винаги. Да спечелиш с 1:0 е достатъчно за тях. Той ще отиде там и ще промени това напълно. Той налага стила си където и да отиде.

"Ще промени Ювентус по отношение на играта им и те ще заиграят с подавания както е типично за него."

  Сподели
220