Пеп: Никой не може да се бори с Реал и Барса на пазара


И. Ангелов

Пеп: Никой не може да се бори с Реал и Барса на пазара

Пеп Гуардиола обяви, че не е разочарован, че неговата трансферна цел Френки де Йонг ще премине в Барселона, но той предупреди, че Сити няма как да се бори с големите играчи на трансферния пазар за подписване с най-ценните имена в спорта.

"Трансферният пазар, заплатите, те се увеличиха много. След Неймар в ПСЖ, всичко се увеличи до невероятни нива. За съжаление за това ние похарчихме много да променим тима като средна възраст. Трябва да сме по-бързи и умни за да закупим играчи.

"Трябва да се адаптираме. Трудно е да купиш топ играчите на добра цена. Почти невъзможно. Може би трябва да имаме вяра в младите и да им помогнем да развият качества тук. 

"Казвал съм го много пъти. невъзможно е да се бориш с Барселона и Реал Мадрид. За престиж, за невероятната лига, за това какви невероятни клубове са. Играчите трябва да правят самостоятелни решения. Когато те не искат да дойдат при нас това е защото искат другаде. Има и други опции ако смятаме, че ни трябва играч в тази позиция.

"При нас има хармония при заплатите. Когато нямаш баланс ще има проблем с настроението в съблекалнята. Едно от нещата, които Сити прави добре, е да държи баланс. Реалността е, че не само един отбор дава големи заплати. Има много, много, много. Преди слуховете бяха само за ПСЖ и Ман Сити. Това приключи. Сега всеки може да плаща големи заплати. Не само в Англия, но Италия, Испания, Франция. Може би не в Германия.

"Има много и понякога ние не можем да се борим с тях. Затова трябва да сме по-бързи и да не се изнервяме."

  Сподели
481