Макманамън даде прогноза за новия сезон във Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Макманамън даде прогноза за новия сезон във Висшата лига на Англия

Бившият футболист на националния отбор на Англия Стив Макманамън сподели мнение за представянето на топ отборите през новия сезон във Висшата лига на Англия. Експертът на BT Sport разговаря с журналисти, пред които разказа за своите очаквания. Според бившия полузащитник на Ливърпул и Манчестър Сити, "гражданите" са фаворити за спечелване на титлата в най-популярното първенство в света, докато Манчестър Юнайтед и Челси ще провалят кампаниите си, завършвайки зад пределите на топ 4 във Висшата лига на Англия.

"Какво мисля за това кой ще попадне в топ 4? Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал. Манчестър Сити в много доминиращ стил спечели титлата през миналия сезон, че само остава да гадаем, ще го направят ли в този дух. Определено те са фаворити за титлата.

Сити блестящо проведе миналия сезон. Те блестящо закупиха Риад Марез и на мен ми се струва, че могат да извършват още някоя покупка, затова останалите ще трябва да ги догонват.

Те са фаворити за спечелване на Висшата лига и ще внушават страх в някои големи отбори в Европа. Английските отбори отново ще доминират и ще са фаворити в Шампионска лига", заяви Макманамън.

Напомняме, че Макманамън се прочу по-рано през лятото, след като точно прогнозира 13 от 15 мача от плейофите на Мондиал 2018. В ефира на ESPN на 29 юни, ден преди първия мач от 1/8-финалите на Световното първенство в Русия, 46-годишният бивш полузащитник на Ливърпул и Манчестър Сити направи своите до края на турнира. От тези 14 двубоя, които вече се състояха, Макманамън допусна само две грешки. Той заложи на победа на Испания над домакините на турнира и предположи, че Уругвай няма да може да преодолее Португалия. Стив позна, че на финала ще стигнат Франция и Хърватия, като в заключителната си, 15-та прогноза, той предсказа победа за "трикольорите". Както е известно, френският национален отбор спечели решаващия мач на Мондиал 2018 с 4:2.

  Сподели
437