Символичен отбор на 1-ви кръг на груповата фаза на Световното


Н. Гавазов

Символичен отбор на 1-ви кръг на груповата фаза на Световното

Световното първенство в Бразилия се устреми напред с такава скорост, че първият кръг на груповата фаза премина като един миг. FUTBOL TV представя футболистите, които направиха най-силно впечатление на този етап на турнира.

 

Салваторе Сиригу (Италия)

Вратарят на ПСЖ блестящо замени контузения Джанлуиджи Буфон. В голяма степен победата на италианците над англичаните бе в резултат на вдъхновената игра на Сиригу, който успя да опази вратата си, а с това и преднината за своя отбор.

 

Серж Орие (Кот д'Ивоар)

21-годишният десен защитник на Тулуза игра много зряло за победата на своя отбор над Япония. Именно младият бранител асистира за двата гола на своите: отначало центрира към Бони, а след това подаде към Жервиньо.


Матс Хумелс (Германия)

Един от най-добрите защитници в Бундеслигата потвърди своето реноме във фееричния за националния отбор н Германия мач против Португалия. Хумелс не само, че действаше безкомпромисно в собственото си наказателно поле, но активно се включваше в атаките на своите. Централният защитник напусна терена в 73-та минута, но и това време е достатъчно, за да намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.


Оскар Дуарте (Коста Рика)

Играчът на белгийския Брюж произведе голямо впечатление в срещата с Уругвай. И работата не е само в победния гол на централния защитник, но и при изпълнението на преките си задължения, максимално усложнявайки живота на Единсон Кавани.


Дейли Блинд (Холандия)

Поредният обещаващ талант, който оформи асистентски дубъл. Вдъхновената игра на представителя на новото холандско поколение внесе съществен принос в най-ярката победа на турнира


Андреа Пирло (Италия)

Лидерът на полузащитата на "Скуадра адзура" не се отчете с гол, нито с асистенция, но едва ли някой ще постави присъствието на мозъчния център на италианците в нашия състав. Гениалният пропуск на топката към Маркизио за пореден път потвърждава, че ако във футбола се раздаваха научни степени, Пирло заслужава най-висшата.


Уесли Снайдер (Холандия)

Още един герой, за когото мачът стана стотен с фланелката на "оранжевите". Снайдер отбеляза своя юбилей с две асистенции, освен това холандецът показа силата на своята мисъл, великолепно изпълнявайки ролята на истински художник и радвайки публиката с няколко шедьовъра.


Томас Мюлер (Германия)

Знаменитият Герд Мюлер има 14 гола на Световни първенства, а на сметката на Томас, който направи хеттрик в мача с Португалия попаденията са "само" осем. Великият германец има достоен наследник на фамилията, а това, че лидерът на сегашния отбор на Германия е само на 24 години показва, че може би ставаме свидетели на нова легенда, която не само може да бие рекорда на Роналдо за отбелязани голове, но и да запише името си със златни букви в историята на немския футбол, редом до това на своя велик предшественик.


Оскар (Бразилия)

Бразилецът взе най-дейно участие в победата над Хърватия в мача на откриването. Оскар помогна за първото попадение на Неймар, а в края на мача сам реализира гол.


Робин ван Перси (Холандия)

Плонжът на Ван Перси в мача с Испания предизвика истинска еуфория в интернет, но по-важното е че холандецът отбеляза гол-шедьовър, доказвайки за пореден път класата си. След почивката Робин се възползва от грешката на Касияс, довеждайки разликата в резултата до истински конфуз.


Ариен Робен (Холандия)

Да се чуди човек, кого да отличи от холандския национален отбор. Изборът ни е върху Робен, защото играчът на Байерн Мюнхен не спря да изтезава защитата на "Ла Фурия", разбивайки на пух и прах мита за непобедимостта на испанския отбор.


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Йоахим Льов (Германия)

Имахме известни колебания относно избора на старши-треньор на нашия отбор, но между Чезаре Прандели и Йоахим Льов в крайна сметка се спряхме на немския специалист. Не защото италианецът е по-слаб в тактическо отношение, а защото наставникът на Бундестима така изпипа тактиката, че възпитаниците му не оставиха никакви шансове на своя противник, който се опитваше да играе в преса. Победителите излязоха със схема 4-3-3, започвайки атаките си бавно, на широк фронт, разпъвайки съперника, но след това топката се пращаше към Кедира в централния кръг, а оттам Сами я раздаваше бързо към крилата и смело се хвърляше в единборства. Без никакво преувеличение трябва да кажем, че за тактическите действия на немските футболисти следва да се напише отделен материал, който да бъде изучаван от треньори, експерти и бъдещи специалисти.

 

  Сподели
287