Португалия няма да победи Германия и този път


FUTBOL-TV

Португалия няма да победи Германия и този път

Германия - Португалия
Стадион: "Арена Фонте Нова", Салвадор
Дата: 16.06.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Трикратният световен шампион започва похода си към четвъртата титла. Германия вече близо четвърт век не е печелила световно първенство, като за последно това стана на Мондиала в Италия през 1990 г. На последвалите два форума през 1994 г. България детронира световния шампион в това лудо американско лято, а на надпреварата във Франция четири години по-късно "маншафта" бе отстранен от Хърватия. На форума през 2002 г. Бундестима бе най-близо до трофея, но тогава Бразилия лиши немците от титлата, а като утеха на последните две световни Германия се окичи с бронзовите медали, завършвайки на трето място. Играчите на Йоаким Льов се класираха без никакви трудности за Мондиала, след като завършиха като победител в група "С".

Проблемите в лагера на немците са сведени до липсата на един от основните футболисти на тима - Марко Ройс, след като звездата на Борусия Дортмунд получи контузия в контролата срещу Армения (6:1) и така отпадна за Мондиала. Другият отсъстващ е Холгер Бадщубер, а под въпрос за срещата с Португалия е Бастиян Швайнщагер, но очакванията са халфът на Байерн Мюнхен да запише участие в мача.

Отборът на Португалия е другият фаворит в група "G". Най-големият успех на иберийската държава е третото място от Световното в Англия през 1966 г., когато "селесао" побеждава с 2:1 отбора на СССР, а 40 години по-късно португалците отново грабнаха бронза, завършвайки този път на четвърто място на Мондиала в Германия. Селекционерът на тима Пауло Бенто разполага с много качествени футболисти, като логично над всички е носителят на "Златната топка" за 2013 г. Кристиано Роналдо. Суперзвездата на Реал Мадрид, който си подели и приза "Златната обувка" заедно с Луис Суарес от Ливърпул, се оплакшваше от контузия на ахилесовото сухожилие на левия крак и изправи на нокти целия щаб на родината си. Но два дни преди мача с Германия крилото проведе пълноценна тренировка и се очаква дори да започне в стартовите 11.

Със сигурност зрителите ще станат свидетели на равностоен и вълнуващ двубой, като двата отбора много добре се познават. На Евро 2000 Португалия разби Бундестима с 3:0 в груповата фаза и продължи напред в турнира, но немците си го върнаха на "селесао", като ги победиха в спора за 3-то и 4-то място на Световното през 2006 г., а след този двубой наказателната акция на "маншафта" над Португалия продължи с пълна сила, тъй като на европейското през 2008 г. Германия победи иберийците с 3:2, а на последвалия форум на Стария континент през 2012 г. Кристиано Роналдо и компания отново сведоха глава пред немците, губейки този път с 1:0.

Прогноза: Германия - Португалия 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

19 ноември Англия - Германия 0:1 (Приятелска среща)
05 март Германия - Чили 1:0 (Приятелска среща)
13 май Германия - Полша 0:0 (Приятелска среща)
01 юни Германия - Камерун 2:2 (Приятелска среща)
06 юни Германия - Армения 6:1 (Приятелска среща)

Португалия:

19 ноември Швеция - Португалия 2:3 (Квалификация за СП 2014, Бараж)
05 март Португалия - Камерун 5:1 (Приятелска среща)
31 май Португалия - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
07 юни Мексико - Португалия 0:1 (Приятелска среща)
11 юни Ирландия - Португалия 1:5 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Германия - Португалия

17 срещи
9 победи за Германия
5 равенства
3 победи за Португалия
Голова Разлика: 25:16 за Германия

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175